MLADI SDS ČISTILI OD OTPADA PUTNI POJAS OKO OBILAZNICE :: Semberija INFO ::

 

MLADI SDS ČISTILI OD OTPADA PUTNI POJAS OKO OBILAZNICE


Članovi Aktiva Mladih Srpske demokratske stranke danas su organizovali akciju čišćenja putnog pojasa s obije strane zapadnog dijela zaobilaznice oko Bijeljine u dužini od oko četiri kilometra i tako dali svoj doprinos akciji „April – mjesec čistoće“.


 
  • Danas je ovdje oko osamdeset omladinaca Srpske demokratske stranke i očistićemo od otpada okolinu jednog od najfrekventnijih putnih pravaca u Semberiji. Ovdje nije riječ samo o čišćenju, nego želimo da zamolimo naše sugrađane i sve koji prolaze ovim putem da se odgovornije ponašaju prema svojoj životnoj sredini i prema svom gradu. Najlakše je baciti nešto iz auta, dosta je teže očistiti okolinu od otpada, a najteže je voditi računa da se životna sredina ne prlja. Ali, od čuvanja životne sredine  najviše je koristi – poručio je predsjednik Aktiva Mladih SDS Bijeljina Vladimir Ljubojević.
Akciji je prisustvovao i predsjednik Gradskog odbora SDS Bijeljina Mićo Mićić koji je istakao da ova i slične aprilske akcije imaju za cilj prije svega da animiraju ljude da više vole svoj grad.


 
  • Uspjeli smo da animiramo omladince Srpske demokratske stranke da se priključe akciji „April – mjesec čistoće“ i pozivam i sve ostale sugrađane bez obzira u kojoj su stranci ili nisu politički opredijeljeni da uzmu učešća u proljetnom sređivanju Semberije. Ne može niko voliti mjesto na kojem živimo više od nas i zato treba da smo mi najodgovorniji prema njemu – poručio je Mićić.
Omladinci SDS-a su za nekoliko sati, koliko je trajala akcija, prikupili desetine vreća otpada koji je odvezen na deponiju.