Čubrilović u posjeti kod Mićića – Podrška za predloženu trasu autoputa :: Semberija INFO ::

 

Čubrilović u posjeti kod Mićića – Podrška za predloženu trasu autoputa


Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović posjetio je danas Bijeljinu gdje je sa gradonačelnikom Mićom Mićićem razgovarao o budućim infrastrukturnim projektima u Semberiji, prije svega o izboru trase auto-puta Beograd-Banjaluka kroz Bijeljinu.

– Predsjednik Čubrilović izrazio je podršku za trasu koju mi predlažemo, a koja je najkraća moguća opcija, a da nije mnogo udaljena od Grada – naveo je Mićić.

Predsjednik NS RS Nedeljko Čubrilović istakao je da je predložena trasa auto-puta dobro osmišljen projekat koji će značiti mnogo za razvoj čitave regije, ali i za povezivanje sa maticom Srbijom.

– Prethodno usvojeni prostorni plan Republike Srpske predviđao je drugu trasu auto-puta kada je riječ o Bijeljini, prema Pavlovića mostu, ali s obzirom na to da je Rača dobila prioritet zahvaljujući saradnji Turske i Srbije, mi ćemo se prilagoditi tim putnim pravcima – pojasnio je Čubrilović, dodajući da smatra da promjena prostornog plana ne bi trebalo da bude problem i da će podržati onu trasu koja više odgovara građanima Semberije.
 
NoviGlas