GRAD BIJELjINA: I dalje složena epidemiološka situacija :: Semberija INFO ::

 

GRAD BIJELjINA: I dalje složena epidemiološka situacija


Epidemiološka situacija na području Grada Bijeljina i dalje se komplikuje, a još uvijek posebno zabrinjava činjenica da je više od 75 odsto testiranih građana pozitivno na virus korona. Sve je veći i broj hospitalizovanih pacijenata, a mogućnosti za smještaj novih bolesnika u kovid-bolnicama su sve manje, saopšteno je na današnjoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

U Bijeljini se vakcinacija vrši po planu, prednost imaju građani stariji od 65 godina i hronični bolesnici, a do sada je vakcinisano preko dvije hiljade građana – istakao je predstavnik Doma zdravlja u Štabu.
Prethodnog vikenda su, u okviru kontrola u njihovoj nadležnosti, pripadnici Policijske uprave uočili nepravilnosti u jednom ugostiteljskom objektu, a u jednom privatnom objektu su evidentirali kršenje epidemioloških mjera većeg obima i prema tim licima su izrečene odgovarajuće mjere.

Na ovoj sjednici Štaba učestvovali su i predstavnici Privrednog savjeta Grada Bijeljina i Područne privredne komore koji su istakli da najvažniji cilj treba da bude zaštita zdravlja zaposlenih, ali i očuvanje privredne aktivnosti, kao i da treba više uraditi na promociji vakcinacije. Jedan od zaključaka Štaba je da gradsko Odjeljenje za privredu, Privredni savjet i Područna privredna komora predlože mjere za ublažavanje posljedica epidemije u privredi.

Gradski štab je uskladio svoje mjere sa mjerama Republičkog štaba, odnosno, ublažio je ograničenja za rad ugostiteljskih objekata i omogućio učenicima nižih razreda osnovnih škola da nastavu pohađaju u školama.
Takođe, najavljeno je i da će, čim gradski budžet postane operativan, Grad finansijski pomoći Banji Dvorovi koja trenutno nije u mogućnosti da posluje, jer je u njoj smještena kovid-bolnica.

​Grad Bijeljina