DOLAZE LI BOLjI DANI ZA BIJELjINSKE VASPITAČE? :: Semberija INFO ::

 

DOLAZE LI BOLjI DANI ZA BIJELjINSKE VASPITAČE?


Mališani i vaspitači predškolske ustanove „Oraščići Palčići“ iz Velike Obarske danas su ugostili gradonačelnika Ljubišu Petrovića. Prigodnim, kratkim kulturno-umjetničkim natupom mališani Velike Obarske su Gradonačelniku i prisutnima pokazali svaja znanja i umijeća.



Gradonačelnik Petrović je izrazio zahvalnost i zadovoljstvo viđenim. Podsjetio je na obavezu Gradske uprave da pomogne sve predškolske ustanove koje djeluju na području grada, bile one u državnom ili privatnom vlasništvu te da je prvi korak već načinjen. Radi se o preduzimanju mjera za izjednačavanje visine cijene boravka u državnim i privatnim predškolskim ustanovama. Cjeneći značaj predškolskih ustanova u procesu socijalizacije djece istakao je posvećenost Gradske uprave grada Bijeljina procesu širenja broja djece koja su obuhvaćena predškolskim vaspitanjem.

- Ovdje stavljamo sve političke i bilo kakve podjele van snage. Ova djeca su naša sadašnjost i budućnost i pozivam sve da svojom podrškom zaposlenim u vaspitno-obrazovnom sektoru pomognemo sazrijevanje naših najmlađih u zdrave ličnosti. Na tom putu podrška gradske uprave neće izostati,“ poručio je gradonačelnik Ljubiša Petrović i najavio da će u narednom periodu posjetiti sve predškolske ustanove koje djeluju na području grada Bijeljina.



PU Klub za djecu „Oraščići Palčići“ radi već treću godinu u ovom pitomom semberskom selu. Interesovanje roditelja za upis djece u ovu predškolsku ustanovu postoji ali su, prema riječima direktorice Mirjane Kanostrevac kapaciteti predškolske ustanove nedovoljni da bi se odgovorilo na zahtjeve svih zainteresovanih.

- Trenutno funkcionišemo na bazi poludnevnog boravka djece s tim da postoji zainteresovanost roditelja za cjelodnevni pa i produženi boravak njihove djece u našoj predškolskoj ustanovi. Klub za djecu „Oraščići Palčići“ je jedina predškolska ustanova u Bijeljini čije je sjedište na selu. Imamo djecu ne samo iz Velike Obarske nego i iz Crnjelova, Batkovića, Čađavice. Da li ćemo uspjeti proširiti kapacitete i zadovoljiti potrebe svih zainteresovanih roditelja zavisiće od podrške nadležnih,“ zaključila je direktorica PU „Oraščići Palčići“, Mirjana Kanostrevac.

​Semberija info - I. Gutić