KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV ODGOVORNIH U JP „VODE“ :: Semberija INFO ::

 

KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV ODGOVORNIH U JP „VODE“


Ono što javnost treba da zna je da se ni jedan sportski klub ne finansira isključivo iz budžeta“, rekao je gradonačelnik Ljubiša Petrović i dodao da je očigledno došlo do zamjene teza i da ga žele predstaviti kao nekog ko „ne želi da da novac klubovima“.

-Ja poštujem zakon i propise i pravila i od tih načeka ne odustajem“, izričit je bio Petrović i dodao da zaključak Savjeta za sport o interventnoj ispalti sredstava od 15. aprila 2021. godine je nezakonit, jer po Poslovniku Skupštine grada, ovaj Savjet ne može donositi zaključke i nalagati interventnu isplatu sredstava. Govoreći o JP „Vode“, Petrović je rekao da su iz ovog preduzeća tražili pomoć od grada u prevazilaženju situacije, a na osnovu pravosnažne presude Okružnog privrednog suda, kojom je usvojen zahtjev dva preduzeća, da im na ime naknade isplati oko 136. 000 KM.

-Iz dokumenata se vidi da se radi o nepravilnostima u radu JP „Vode“ i da odgovorna lica u preduzeću nisu postupala u skladu sa zakonom, a po pitanju javnih nabavki. Mi smo podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv odgovornih lica u JP „Vode“, kao i krivičnu prijavu“, rekao je Petrović.  Po pitanju odluke o budžetu, podnesena je inicijativa Ustavnom sudu RS za ocjenu ustavnosti i zakonitosti ove odluke, kao i odluke o izvršenju budžeta. Govoreći o zapošljavanjima u Gradskoj upravi Petrović je rekao da su uočene određene nepravilnosti, te da se radi na promjenama po tom pitanju, odnosno, da će se sve rješavati i raditi u skladu za zakonom. Osvrćući se na preduzeće „Komunalac“, Petrović je rekao da je imenovan Nadzorni odbor preduzeća na period od 60 dana, da su u preduzeću uočene nepravilnosti koje će u narednom periodu otklanjanje.

-Vršeno je i zapošljavanje izvan okvira sistematizacije, što više neće biti dozvoljeno“, rekao je Petrović i najavio da će se uskoro znati i kako se poslovalo u preduzeću „Vodovod i kanalizacija“, jer je, kako je rekao, „u preduzeće ušla eksterna revizija“ .

Semberija info