U BIBLIOTECI POPUST NA ČLANARINU, POVODOM SVJETSKOG DANA KNjIGE :: Semberija INFO ::

 

U BIBLIOTECI POPUST NA ČLANARINU, POVODOM SVJETSKOG DANA KNjIGE


U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” u Bijeljini odobren je popust od 50 odsto na cijenu godišnje članarine, povodom 23. aprila,  Svjetskog dana knjige i autorskih prava.

Za učenike osnovne škole od drugog do devetog razreda cijena članarine na ovaj dan iznosi dvije i po konvertibilne marke za učenike srednje škole, studente, penzionere, nezaposlene uz potvrdu Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i osobe starije od 65 godina pet, a za ostale građane 10 konvertibilnih maraka
 
Upis je, uz poštovanje svih higijensko-epidemioloških mjera i preporuka Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, omogućen od 8 do 18.30 časova.

Kako je istakla v.d. direktora Željana Arsenović, Narodne biblioteke ,,Filip Višnjić“ Bijeljina je u posljednjih 10 godina utrostručila broj korisnika i trenutno je biblioteka koja ima najveći broj članova u Republici Srpskoj, što je i najbolji pokazatelj koliko građani Bijeljine i Semberije čitaju i posjećuju ovu ustanovu.

Željana Arsenović

-Mi sa nestrpljenjem očekujemo poboljšanje epidemiološke situacije, da se biblioteka vrati redovnim aktivnostima, poput promocija knjiga i održavanja književnih večeri. Dok se to ne desi mi smo određene aktivnosti prebacili na onlajn platforme. Istakla bih da smo uspješno realizovali četvrti Festival lutkarstva ,,Lutvid fest“ koji je održan onlajn 22. marta, a onlajn održavamo i razna čitališta“, navodi Željana Arsenović izražavajući nadu da će građani iskoristiti popust na članarinu povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, učlaniti se, te tako postati dio velike čitalačke porodice.

Semberija info