TEŠKA SITUACIJA U AD „GRAD“ :: Semberija INFO ::

 

TEŠKA SITUACIJA U AD „GRAD“


Na danas održanoj pres konferenciji direktor AD „Grad“ Bijeljina Slaviša Cacanović predstavio je trenutno stanje u ovoj firmi.

Kao posljedica pandemije virusa korona AD „Grad“ je 2020. godinu završio sa akumuliranim gubitkom između 400 i 500 hiljada konvertibilnih maraka. Sva obraćanja za podršku osnivaču a to je Vlada Republike Srpske, ostala su bez odgovora. Tokom 2020. godine započeti prenos vlasništva sa republičkog na gradski nivo je zaustavljen zbog, kako je uprava AD „Grad“ upoznata, pravnih nepreciznosti koje su sadržane u Statutu AD „Grad“ a tiču se definisanja djelatnosti firme..

-Pristupili smo procesu izmjena navedenih stavki. Međutim, statut mjenja Skupština akcionara AD „Grad“ a skupština AD „Grad“ je Vlada Republike Srpske. Predsjednik skupštine AD „Grad“ je premijer Vlade RS. I ovdje nismo dobili nikakav odgovor na naše zahtjeve,“ rekao je direktor Cacanović.

Nezahvalan položaj u kojem se nalazi AD „Grad“ Bijeljina rezultat je trenutne dualnosti političke vlasti u Gradu Bijeljina, smatra Slaviša Cacanović. U kampanji za Izbore 2020 lično je podržao Ljubišu Petrovića kao kandidata za gradonačelnika Bijeljine tako da se danas, smatra on, zbog njegove lične preferencije tokom prethodnih izbora danas igra partija političkog šaha sa radnicima AD „Grad“ Bijeljina.

Na kraju obraćanja, Cacanović je potvrdio da je AD „Grad“ Bijeljina firma za velikim razvojnim potencijalom te je izrazio spremnost da se povuče sa mjesta direktora AD „Grad“ ukoliko nadležni od njega to izričito zatraže uz uslov da se upravljanje firmom sa republičkog vrati na gradski nivo i da se osigura nastavak razvojne politike AD „Grad“ Bijeljina.

Semberija info