PRIPREME ZA VASKRS U VRTIĆU „ČIKA JOVA ZMAJ“ :: Semberija INFO ::

 

PRIPREME ZA VASKRS U VRTIĆU „ČIKA JOVA ZMAJ“


Tokom realizovanja Godišnjeg programa rada JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ vaspitači ove predškolske ustanove u periodu koji prethodi najradosnijem hrišćanskom prazniku organizuju posebne radionice. Predvaskršnje radionice imaju za cilj da djeci, na njima prihvatljiv i razumljiv način predstave neke od važnih elemenata ovog praznika.



U centralnom objektu „Mali princ“ vaspitačice su postavile pravi izazov dječijoj kreativnosti, motorici, empatiji... Naime, djeca su danas imala zadatak da boje jaja od stiropora.



-U našem vrtiću u toku su aktivnosti kojima tradicionalno posvećujemo pažnju Vaskrsu i vaskršnjim običajima. Juče smo sa djecom radili neke aktivnosti na temu praznika Cvijeti, pripremali smo racitacije, čitali priče... U četvrtak će svako dijete donijeti po jedno kuvano jaje koje ćemo potom ovdje u vrtiću bojiti, a danas bojimo jaja od stiropora. Jaja ćemo, kada budu obojena okačiti na brezovo drvo koje se nalazi na ulazu u vrtić. Ove aktivnosti radimo ovdje u centralnom objektu i u drugim objektima našeg vrtića, u Dvorovima, u Ulici Kneza Miloša, na Ledincima“, rekla je za „Semberija INFO“ Jelena Savić, vaspitačica JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ u Bijeljini.



Semberija info