VAKCINALNI CENTAR DOBAR PRIMJER I DRUGIM DOMOVIMA ZDRAVLjA :: Semberija INFO ::

 

VAKCINALNI CENTAR DOBAR PRIMJER I DRUGIM DOMOVIMA ZDRAVLjA


Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković posjetio je bijeljinski Dom zdravlja gdje je nakon održanog sastanka sa stručnim kolegijumom ove ustanove, obišao vakcinalni centar. Direktor Doma zdravlja primarijus dr Danijela Đukin, izrazila je zahvalnost na posjeti.

-Dom zdravlja od prvog dana ove pošasti poštuje sve smjernice Instituta i imamo odličnu saradnju“, rekla je prim. dr Đukin i dodala da se saradnja nastavlja. Govoreći o procesu imunizacije, ona je istakla da je do sada vakcinisano 3.500 građana, a revakcinisano više od 2. 000 i najavila da će u Dom zdravlja već naredne sedmice stići još vakcina. Direktor Instituta Branislav Zeljković pohvalio je rad Doma zdravlja, kao i organizovanje, kako je istakao, „ odličnog vakcinalnog centra“.


-Vakcinalni punkt u Domu zdravlja Bijeljina je izuzetno dobar primjer i drugim zdravstvenim ustanovama“, rekao je Zeljković i dodao da je trenutno na snazi druga faza vakcinacija, a to podrazumijeva vakcinisanje osoba starijih od 65 godina i osoba sa hroničnim oboljenjima.

-Pripremamo se za fazu tri, a to je vakcinacija osoba  sa većim kontaktima na dnevnom nivou. Očekujemo dolazak većeg broja vakcina kako bi počela  masovnija imunizacija u Republici Srpskoj“, najavio je Zeljković i izrazio zahvalnost svim zdravstvenim radnicima na predanom radu.

Semberija info