U BIJELjINSKOJ BOLNICI SE DOBRO BORE PROTIV VIRUSA KORONA :: Semberija INFO ::

 

U BIJELjINSKOJ BOLNICI SE DOBRO BORE PROTIV VIRUSA KORONA


Bolnicu „Sveti Vračevi“, posjetio je direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković, a nakon radnog sastanka, direktor Bolnice profesor dr Zlatko Maksimović, zahvalio se na posjeti kao i na svesrdnoj pomoći zdravstvu.

-Imamo, kako stručnu, tako i materijalnu  podršku za rad pi-si-ar laboratorija tokom borbe protiv virusa korona. Saradnja je odlična i konstantna, a Institut je uvijek dostupan Bolnici za svaku stručnu pomoć u odgovoru na pandemiju“, rekao je prof. dr Maksimović. On je dodao da su u kovid bolnicama tenutno 84 bolesnika, od kojih je 19 na respiratorima.

-Nažalost, potvrđena su saznanja da će korona još trajati, tako da su pred nama novi zadaci koji podrazumijevaju još bolju pripremimu za naredne mjesece i novi talas koji se najavljuje na jesen“, rekao je prof. dr Maksimović.

Direktor Instituta Branislav Zeljković izjavio je da je epidemiološka situacija u Republici Srpskoj u fazi stabilizacije i da to može pružiti šansu da proces vakcinacije bude što brži i uz što veći obuhvat građana.

-Proces vakcinacije se nastavlja i cilj nam je da za što kraće vrijeme obuhvatimo što veći broj građana i da odziv i kada dođemo u treću fazu bude isti kao sadašnji odziv starijih od 65 godina kojim smo vrlo zadovoljni“, rekao je Zeljković dodavši da se u svim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj nastavlja vakcinacija protiv virusa korona i da se očekuje stizanje dodatnih količina vakcina.

- Zahvaljujući Vladi Republike Srpske i sredstvima koja su obezbijeđena, Bolnica u Bijeljini i sve ostale bolnice u Srpskoj koje vrše pi-si-ar testiranje i dalje će pružati dijagnostiku na utvrđivanju prisustva virusa korona“, rekao je Zeljković. On je izjavio da borba protiv virusa korona i dalje traje i naglasio da će se ovaj rat sigurno dobiti, ali uz odgovorno ponašanje svih nas. Zeljković se zahvalio direktoru Bolnice  prof. dr Maksimoviću i njegovom timu na, kako je istakao, „ jako dobro urađenom poslu u borbi protiv virusa korona, koja i dalje traje“. Takođe je pohvalio i rad pi-si-ar laboratorije.

-Pokazan je sinergizam i međusobno pomaganje, razumijevanje i organizacioni sistem rada u obezbjeđivanju kapaciteta i zbrinjavanju pacijenata“, rekao je Zeljković.

Semberija info