U BIJELjINI 17 NOVOOBOLjELIH :: Semberija INFO ::

 

U BIJELjINI 17 NOVOOBOLjELIH


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sveti apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje  561  laboratorijskog uzorka, a virus korona  potvrđen je kod 83 osobe.

Radi se o 45 muških i 38 ženskih osoba, od kojih je 8 mlađe, 51 srednje i 24 osobe starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta, 34 osobe su iz Banjaluke, 17 iz Bijeljine, šest iz Zvornika, po četiri iz Doboja, Kotor Varoša i Laktaša, tri iz Teslića, po dvije iz Prnjavora, Stanara i Foče i po jedna osoba je iz Broda, Dervente, Mrkonjić Grada, Šamca i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su 24 smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih je šest soba iz Banja Luke, tri osobe iz Teslića, po dvije osobe iz Dervente, Nevesinja i Višegrada i po jedna osoba iz Foče, Laktaša, Trebinja, Pala, Petrova, Vukosavlja, Doboja i Zvornika. Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 62.061 slučaj virusa korona, a preminulo je ukupno 3.431 osoba kod koje je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 42.976 osoba, a testirano je ukupno 259.205 osoba. Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 753, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 300, a u ostalim bolnicama 453. Na respiratoru je 70 osoba (36 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 34 u ostalim bolnicama). U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 6.068 osoba, a nadzor je završen kod 181.036 osoba.