SASTANAK GRADONAČELNIK BIJELjINE SA DIREKTORIMA GRADSKIH PREDUZEĆA I USTANOVA :: Semberija INFO ::

 

SASTANAK GRADONAČELNIK BIJELjINE SA DIREKTORIMA GRADSKIH PREDUZEĆA I USTANOVA


Gradonačelnik Ljubiša Petrović, održao je sastanak sa direktorima gradskih javnih preduzeća i ustanova, a kako je najavio, sastanci će se u narednom periodu održavati jednom mjesečno.

-Cilj sastanaka je bolja komunikacija Gradske uprave i gradskih preduzeća i ustanova, kako bismo imali uvid u rad i eventualne probleme koje blagovremeno treba rješavati, a ne da čekamo godinu dana, od izvještaja do izvještaja. Od sada će se izvještaji o radu i planu rada za neredni mjesec dostavljati jednom mjesečno”, rekao je gradonačelnik Petrović i dodao da će se na ovaj način imati uvid o radu, o broju zaposlenih, te o javnim nabavkama koje su realizovane ili su u toku realizacije.  Prema Petrovićevim riječima, u Gradskoj upravi postoji spremnost za zajedničko rješavanje eventualnih problema.

-Prema izlaganjima direktora, uočen je porast broja zaposlenih, nagomilani dugovi prema dobavljačima, a nije na zavidnom nivou ni sistem kontrole. Uočena su i odstupanja u javnim nabavkama, a cilj Gradske uprave je da se radi po zakonu i da se ne dolazi u nezavidne situacije po pitanju poslovanja”, pojasnio je Petrović. Jedan od učesnika sastanka, direktor Agrarnog fonda Zlatan Lazarević je istakao da je ovo dobra prilika da se pokaže da svi zajendo žele uraditi što više za građane Bijeljine.

-Iznijeli smo stanje u preduzećima i ustanovama, ali ono što bih predložio je da se sastanci održavaju podijeljeni po terminima, po prirodi preduzeća i ustanova i sa odjeljenjima koja su nadležna”, rekao je Lazarević. 

Semberija info