Otvoren asfaltirani put od Donjeg Crnjelova do GP Jamena :: Semberija INFO ::

 

Otvoren asfaltirani put od Donjeg Crnjelova do GP Jamena


U Donjem Crelovu danas je otvorena asfaltirana dionica puta u dužini od 2.100 metara, koja vodi od ovog sela do međunarodnog graničnog prelaza Jamena u Srbiji, za šta je Savjet ministara BiH obezbijedio 350.000 maraka.
 
Zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Predrag Jović izjavio je da Savjet ministara svake godine planira određena sredstva za infrastrukturu koja je od državnog značaja.
 
,,Ovo je jedini međunarodni granični prelaz koji nije bio asfaltiran. Prije dvije-tri godine smo pokrenuli ovu inicijativu i zahvaljujući razumijevanju Uprave za indirektno oporezivanje obezbijedili smo saglasnost, te mnoštvo dokumentacije poslali Savjetu'', rekao je Jović.
 
Predsjednik mjesne zajednice Donje Crnjelovo Bogdan Tadić kaže da se godinama događalo da ovaj put zimi bude loš za vozače, dok je ljeti problem predstavljala prašina koja se podizala sa pošljunčane podloge.
 
,,Ovaj put vodi u srce atara Donjeg i Gornjeg Crnjelova. Veliki broj mještana obrađuje zemlju i u Srbiji, pa često moraju da prevezu kukuruz i pšenicu preko granice'', dodao je Tadić.
 
Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da nije asfaltirana cijela dionica do graničnog prelaza, ali da će iznaći način da to bude završeno uskoro.
 
,,Ostalo je još kilometar i 700 metara, ali naći ćemo način da to završimo. Zahvaljujem Savjetu ministara što su pomogli Semberiji'', naglasio je Mićić.
 
Semberske novine/Semberija info/A.Ljubojević
​Foto: B.Milošević