BOLNICA BIJELjINA: Dragocjena iskustva ruskih kolega :: Semberija INFO ::

 

BOLNICA BIJELjINA: Dragocjena iskustva ruskih kolega


Drugog dana posjete Bolnici „Sveti Vračevi“, ruski medicinski stručnjaci, direktori bolnica, održali su predavanje o značaju primjene standarda u radu bolničkih ustanova u redovnim i kovid uslovima. Sve predstavljene zdravstvene ustanove su sertifikovane/ akreditovane i posjeduju ISO 9001, ali i druge ISO standarde, koji se tiču bezbjednosti, kvaliteta hrane i dr.

U okviru predavanja ruski ljekari su kolegama iz Bijeljine prenijeli iskustva u različitim oblastima rada, načinu organizacije, od prijema bolesnika do stacionarnog liječenja. Svoju politiku rada, misije i vizije, upravljanje i kontrolisanje zalihama lijekova, ulogu i rad medicinskih tehničara i niz drugih informacija koje su gosti iz Rusije iznijeli na predavanju, potvrdili su značaj standardizacije procedura koje se jednim dijelom provode u našoj zdravstvenoj ustanovi.



Direktor Bolnice „Sveti Vračevi“ prof. dr Zlatko Maksimović, na kraju predavanja se obratio prisutnima i izrazio zahvalnost na razmjeni dragocjenih iskustava ruskih kolega koji će biti od velike koristi našoj zdravstvenoj ustanovi u njenom budućem radu.  



- Kvalitet je investicija koja se uvijek isplati. Jedni dolaze i prolaze, a kvalitet ostaje. Danas sam puno toga naučio. Mi idemo korak ispred drugih, kao što i vi idete korak ispred drugih u vašoj zemlji“, rekao je prof. dr Maksimović.