Gradonačelnik Petrović posjetio Kompaniju Milojević - Gilje gas :: Semberija INFO ::

 

Gradonačelnik Petrović posjetio Kompaniju Milojević - Gilje gas


Osjećam zadovoljstvo što sam posjetio jednu društveno odgovornu kompaniju kao što je  Kompanija “Milojević - Gilje gas” u Bijeljini, kojoj dugujemo ogromnu zahvalnost što je u ovim pandemijskim uslovima indirektno uticala na spašavanje brojnih života, zajedno sa našim zdravstvenim radnicima, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović nakon razgovora sa rukovodstvom i direktorom  Kompanije “Milojević - Gilje gas” u Bijeljini Slavišom Jovićem.



“U proteklom periodu nekoliko puta je bila povećana potrošnja kiseonika koji je, upravo zahvaljujući Kompaniji “Milojević – Gilje gas” blagovremeno i pravovremeno dostavljan u zdravstvene ustanove. Ni ta višestruko povećana potrošnja kiseonika nije predstavljala prepreku da svi pacijenti u našim zdravstvenim ustanovama dobiju kiseoničku potporu koja je značila spašavanje života. Takođe, ovo je prilika da istaknemo i to da će Gradska uprava, prilikom obilježavanja prigodnih datuma, dati prijedlog da i Kompanija “Milojević – Gilje gas” bude predložena za jedno od gradskih priznanja. Biće to  minimalan doprinos Gradske uprave da se, na neki način, odužimo  kompaniji koja zapošljava 56 radnika samo na području opštine Petrovo, gdje je izgrađen  hotelski kompleks  “Ozren terme”. Sve to potvrđuje napore ove kompanije, koja trenutno zapošljava  ukupno oko 130 radnika i koja u vrijeme pandemije nije otpuštala svoje radnike”, istakao je gradonačelnik Petrović, naglasivši da se u ovoj kompaniji razmišlja i o novim radnim mjestima, kao i o proširenju djelatnosti.



“Jedna od tema sa rukovodstvom Kompanije “Milojević - Gilje gas” bilo je i proširenje njihove privredne djelatnosti. Ispružena ruka Gradske uprave prema svim priovrednim subjektima je naša obaveza koja će u narednom periodu polučiti rezultate. Ovo je prilika da se Kompaniji “Milojević - Gilje gas” još jednom zahvalimo na spašenim ljudskim životima i na dodatnom angažmanu svih zaposlenih unutar ove kompanije koji nisu dozvolili da distribucija kiseonika prema svim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj ni u jednom trenutku bude upitna”, istakao je gradonačelnik Petrović.

 Direktor Kompanije “Milojević  - Gilje gas”, koja već 20 godina posluje na području Bijeljine, Slaviša Jović, istakao je da je ova firma u proteklom periodu širila svoju poslovnu mrežu u Sarajevu, Zvorniku, Tuzli.

“Ovdje u Bijeljini proizvodni kapaciteti su se iz godine u godinu povećavali i  širili smo se na području cijele BiH. Trenutno pokrivamo oko 80  odsto teritorije BiH svojim proizvodima. Osnovna djelatnost naše kompanije je proizvodnja i distribucija tehničkih gasova i propan – butana, gasarske opreme i auto – gasa. Gradonačelnik Petrović nas je posjetio kao preduzeće koje je i u vrijeme pandemije bilježilo određene poslovne rezultate, prvenstveno kada je riječ o distribuciji kiseonika koji smo distribuirali u bijeljinsku, zvorničku i trebinjsku bolnicu, ali i u bolnice u Doboju i Orašju. Zapošljavamo trenutno oko 130 radnika i iz mjeseca u mjesec povećavamo broj zaposlenih”, istakao je Slaviša Jović.

Semberija info - Lj. Ljubojević