SAOPŠTENjE ZA JAVNOST ODBORNIK DNS-A SAVO POPIĆ :: Semberija INFO ::

 

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST ODBORNIK DNS-A SAVO POPIĆ


U svoje lično ime, kao odbornik DNS-a i kao građanin grada Bijeljine, pozdravljam današnju presudu Okružnog suda u Bijeljini, po kojoj se poništavaju rješenja o imenovanju 9 načelnika odjeljenja, koje je izglasala skupštinska većina.

Danas smo vidjeli saopštenje koalicije "Dogovor za Bijeljinu" koja kaže kako je ovom presudom nanijeta šteta građanima?! Slažem se, jeste nanijeta šteta građanima i gradu Bijeljini, ali čijom krivicom?

Za te prijedloge ste glasali vi, a ne DNS, SDS i PDP. Ja sam vam u svom izlaganju više puta napomenuo da je zakon u ovom slučaju decidiran i da je potpuno jasno da samo gradonačelnik ima ovlašćenje da imenuje načelnike odjeljenja. Vi ste svjesno, s umišljajem, organizovano prekršili zakon. Na čelu skupštine grada je predsjednik skupštine iz vaše koalicije, diplomirani pravnik koji prima platu preko 4000 KM. Zašto vam on nije sugerisao da radite protivzakonite stvari? Očigledno da se u samoj koaliciji pita samo jedan čovjek, očigledno da niste iskreni jedni prema drugima, a očigledno nemate ni dobre pravnike, zato vam savjetujem da nekada poslušate malo šta vam se govori na sjednicama skupštine grada. Nije teško pratiti i saslušati kolege iz opozicije. Cijenu vaše neodgovornosti sada plaćaju građani. Pozivam vas da objasnite građanima kako vaše odluke sud oglašava nezakonitim? Ko će snositi odgovornost za to?

Finansijska šteta koju ste učinili nije mala, i neko mora snositi odgovornost. Mi kao nosioci javnih funkcija i kao predstavnici građana moramo biti primjer u poštovanju zakona i primjer odgovornosti prema javnim resursima.
Vi ste sušta suprotnost svemu tome. Nastavite li tako, potrudiću se da narod bude upoznat sa svim vašim nezakonitim radnjama.

S obzirom da ste pokazali neznanje, neodgovornost i bahatost da imate imalo morala, svi biste podnijeli ostavke i prepustili mandate drugima na listi.