Privredni savjet Grada Bijeljina :: Semberija INFO ::

 

Privredni savjet Grada Bijeljina


Gradska uprava Bijeljina dodijeliće oko 200 hiljada konvertibilnih maraka kao pomoć preduzetnicima na području Grada Bijeljine koji su bili naročito pogođeni zbog pojave pandemije virusa korona.

Ovo je dogovoreno na današnjem sastanku Privrednog Savjeta Grada Bijeljina, kojem su prisustvovali gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović,  predstavnici Zanatsko - preduzetničke komore "Preduzetnik", Zavoda za zapošljavanje i  Odjeljenja za privredu Grada Bijeljine koji će i pripremiti i realizovati projekat dodjele sredstava za preduzetnike.



„Iznos od 200 hiljada KM, a na prijedlog Privrednog savjeta, biće podijeljen preduzetnicima koji su bili najpogođeniji usljed pojave pandemije virusa korona“, izjavio je gradonačelnik Ljubiša Petrović.

Odgovarajući na naše pitanje,  Petrović je rekao da očekuje pomoć Vlade RS za privrednike Semberije, navodeći da je zahtjev za razgovore o projektima i drugim bitnim temama već pismeno upućen Vladi Republike Srpske.  

Na sjednici Privrednog savjeta konstatotovano je da su zbog pandemije korona virusa brojni privrednici, preduzetnici, ugostitelji i mnogi drugi pretrpjeli znatnu finansijsku štetu, među kojima je i Đorđe Slavinjak, vlasnik kompanije  „Spektar Drink“ i član Privrednog savjeta.

Dušan Trifković iz Odjeljenja za privredu precizirao je da je na području Bijeljine registrovano oko dvije hiljade preduzetnika i oko 1.100 pravnih lica.

Trifković je najavio da će uskoro biti raspisan javni poziv za  samozapošljavanje, u okviru čega će biti dodijeljeno po 5.000 KM za 26 novoregistrovanih preduzetnika, što ukupno iznosi oko 130 hiljada KM, ostvarenih na osnovu koncesionih naknada.

Semberija info - Z. Kusmuk
Foto - B. Milošević