JOŠ JEDNA VELIKI USPJEH BOLNICE “SVETI VRAČEVI” :: Semberija INFO ::

 

JOŠ JEDNA VELIKI USPJEH BOLNICE “SVETI VRAČEVI”


Ugrađen prvi pejsmejker

Poznati stručnjak Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje profesor doktor Lazar Angelkov i prim. dr Dragan Unčanin iz Univerzitetsko – kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci danas su u Bijeljini, uz saradnju sa bijeljinskim kardiolozima, ugradili prvi trajni pejsmejker pacijentu u Angio sali bijeljinske bolnice.

 Na konferenciji za štampu, organizovanoj tim povodom, direktor Bolnice profesor dr Zlatko Maksimović, podsjećajući da je 2021. godina – godina znanja u bijeljinskoj bolnici, izjavio je da je ovo veliki dan za bijeljinsku bolnicu.
“ U ovom operativnom zahvatu učestvovao je i načelnik našeg Internog odjeljenja doktor Aleksandar Janjičić, šef Angio sale, doktor Mile Trifković, šef Odjeljenja za kardiologiju, doktorka Milica Lovrić i naš subspecijalizant kardiologije dr Vladimir Đurić. Ovo je još jedna prilika za napredovanje naše bolnice i za povećanje stepena zadovoljstva naših usluga”, izjavio je doktor Maksimović, najavljujući nove procedure u bijeljinskoj bolnici u narednom periodu.
 
 

 Profesor dr Lazar Angelkov, subspecijalista kardiologije, izjavio je da za ostvarenje veličanstvenog sna treba znati sanjati i imati vjeru i istrajnost u taj san.

“ Za takvo nešto potrebne su najmanje dvije osobe, kao što su doktor Zlatko Maksimović i doktor Milivoje Bojić. Otpočeli smo sa elektrostimulacijom u bijeljinskoj bolnici i želja nam je da pomognemo pacijentima. Do sada sam otvorio pejsmejker centre u Podgorici,  Ohridu, Sofiji i Subotici. Ovakvu organizaciju i promptnost, egzaktnost i brzinu izvršavanja zadataka nigdje nisam vidio. Za manje od mjesec dana realizovali smo dogovoreno. Zajedno ispisujemo zlatna slova u bijeloj knjizi Bolnice “Sveti vračevi”. Na godišnjem nivou na Dedinju ugrađujemo oko 650 najsloženijih pejsmejkera”, istakao je doktor Angelkov.
 

Prim. dr Dragan Unčanin, šef Odjeljenja za elektrofiziologiju srca i poremećaje srčanog ritma u UKC RS Banjaluka zahvalio se na tome što je pozvan da prisustvuje činu ugradnje prvog pejsmejkera u bijeljinskoj bolnici.
“Bijeljinska bolnica postaje treći centar koji ugrađuje pejsmejkere. Ovo je jedan u nizu koraka koje  bolnica u Bijeljini pravi u upotpunjavanju dijagnostičko – terapijskih procedura. Na UKC RS Banjaluka naredne godine ćemo obilježiti 30 godina od ugradnje prvog pejsmejkera”, izjavio je doktor Unčanin, istakavši da će saradnja sa bijeljinskom bolnicom biti nastavljena i u budućnosti.
 

O značaju ugradnje prvog pejsmejkera govorio je Ivan Popović, direktor bolnice u Zvorniku  i Mile Trifković, šef Angio sale u bijeljinskoj bolnici.

Lj.Lj.
Semberija info