Konferencija za novinare Udruženja veterana Garda Panteri :: Semberija INFO ::

 

Konferencija za novinare Udruženja veterana Garda Panteri


Predstavnici Udruženja veterana Garda „Panteri“ izrazili su danas nezadovoljstvo radom Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu u Gradskoj skupštini Bijeljine, naročito Sektora za stambeno zbrinjavanje boraca.

„Nezadovoljni smo sredstvima za jednokratne novčane pomoći i za izgradnju kuća“, izjavio je na konferenciji za novinare Petar Cvjetinović, predsjednik Udruženja veterana “Garda Panteri” Bijeljina.

Predstavnici Udruženja veterana Garda „Panteri“ traže da se za načelnika Odjeljenja za boračka pitanja imenuje Niko Sijerić, jer kako navode sadašnji v.d. ove funkcije, nije stručan za ovo mjesto niti autoritet.

Tvrde da za ovo imaju podršku „Koalicije za Bijeljinu“, koja čini skupštinsku većinu u Skupštini grada Bijeljina, ali još ne i gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

Cvjetinović je izjavio da se nada da će, u vezi sa imenovanjem Nike Sijerića, doći do sastanka i dogovora između Koalicije i gradonačelnika Petrovića.

 OBILjEŽAVANjE GODIŠNjICE OD SMRTI LjUBIŠE SAVIĆA MAUZERA

Predstavnici Udruženja veterana “Garda Panteri” najavili su da će 7. juna, polaganjem vijenaca, obilježiti 21 godinu od ubistva Ljubiše Savića Mauzera, ratnog komandanta Garde. Izrazili su nezdovoljstvo jer još nisu pronađeni niti procesuirani nalogodavci Mauzerovog ubistva.

Semberija info - Z. Kusmuk
​Foto - B. Milošević