AD Komunalac Bijeljina obilježilo Dan životne sredine: Prisustvovali i mališani :: Semberija INFO ::

 

AD Komunalac Bijeljina obilježilo Dan životne sredine: Prisustvovali i mališani


Svjetski dan zaštite životne sredine je dan koji se obilježava u više od 140 zemalja članica Ujedinjenih nacija svakog 5. juna, kroz razne aktivnosti sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na brojne ekološke probleme i potrebu čovječanstva za očuvanjem životne sredine.
 
Akcionarsko društvo „Komunalac“ Bijeljina obilježilo je internacionalni Svjetski dan zaštite životne sredine, družeći se sa bijeljinskim mališanima predškolskog uzrasta.



Ovaj događaj su uveličali mališani iz JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina i Predškolska ustanova – Klub za djecu „Vesela družina“ Bijeljina. Nažalost, događaj nije mogao biti „brojniji“ zbog aktuelne situacije, ali ubuduće će ovom događaju prisustvovati mališani iz svih zainteresovanih bijeljinskih vrtića'', potvrdili su iz AD ,,Komunalac''.
 
Mališani su imali priliku da se upoznaju sa pojmovima životne sredine, zaštite životne sredine i razdvajanja otpada radi reciklaže, kroz izuzetno zanimljivo predavanje koje je održala Ana Ristić, samostalni stručni saradnik za zaštitu životne sredine u Gradskoj upravi Grada Bijeljina, a koje je prilagođeno djeci predškolskog uzrasta.
U nastavku je organizovano „takmičenje“ u razdvajanju otpada, u kojem su kroz igru i smijeh dječaci i djevojčice  učili u koje se posude odlaže koja vrsta otpada, dok se dio njih odlučio da nam nacrta nekoliko umjetničkih dijela koja su u vezi sa zaštitom životne okoline.
Možda i najzanimljiviji dio događaja za male učesnike je bilo obilaženje mehanizacije koja se koristi u održavanju gradske higijene, a posebno čistilice, koju su mališani imali priliku da posjete, „provozaju“, naravno, samo figurativno, i da se fotografišu u njoj.
 
Događaj je završen podjelom tematskih slikovnica o razdvajanju reciklažnog otpada svim prisutnim učesnicima, koji su uz smijeh i igru naučili kako da vode računa o životnoj sredini.
 
Semberija info