BIJELjINA: Treći dan bez novozaraženih u Gradu Bijeljina :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Treći dan bez novozaraženih u Gradu Bijeljina


Epidemiološka situacija u Gradu Bijeljina se iz dana u dan poboljšava, za šta je najbolja potvrda činjenica da tri uzastopna dana nije prijavljen nijedan novi slučaj inficiranja virusom kovid-19, a u prethodnih sedam dana, registrovano je samo šest novozaraženih građana, istaknuto je na današnjoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

- Dodatno ohrabruje značajan pad postotka zaraženih od ukupno testiranih građana u prethodnih sedam dana i vjerujemo da će u narednom periodu biti još niži. Situacija jeste povoljna, što je prilika da medicinski radnici i cijelo društvo odahnu, ali sve službe treba da budu pripravne za slučaj da se epidemija ponovo raširi – istakli su predstavnici Doma zdravlja i Bolnice „Sveti Vračevi“.

Trenutno je u Gradu Bijeljina registrovano 260 aktivnih slučajeva kovida-19, od kojih je trinaestoro građana zbrinuto u Bolnici, od šest koristi mehaničku potporu za disanje, a četvoro je priključeno na kiseonik.

Govoreći o vakcinaciji, direktor Doma zdravlja dr Danijela Đukin je istakla da je 5. juna vakcinisano oko 1.000 građana i da u Domu zdravlja ima dovoljno vakcina „Sputnjik“, „Sinofarm“, „Astra zeneka“ i „Fajzer“.


Ovom prilikom je i direktor Banje Dvorovi Milorad Zekić obavijestio Gradski štab da se ova javna ustanova postepeno vraća svojim redovnim aktivnostima, ali da se, zbog višemjesečnog rada u kovid-sistemu, Banja suočava sa brojnim finansijkim i tehničkim problemima.

Grad Bijeljina