UČENICI OŠ „VUK KARADžIĆ“ IZDALI ZBIRKU PJESAMA :: Semberija INFO ::

 

UČENICI OŠ „VUK KARADžIĆ“ IZDALI ZBIRKU PJESAMA


U Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ u Bijeljini sinoć je predstavljena zbirka poezije „Put ka ostvarenju“ u kojoj su učenici Literarne sekcije Osnovne škole „Vuk Karadžić“, uz podršku nastavnice srpskog jezika Slavice Račanović, objavili svoje poetske redove. Među koricama ove zbirke se našlo 45 pjesama, među kojima su i stihovi nagrađeni na nekoliko domaćih i regionalnih konkursa.
 
- Ovdje vidim pravi roj mladih pjesnika koji kao svici uljepšavaju naš grad. Neka su vam sa srećom vaša zbirka pjesama i želim vam da vremenom postanete veliki pjesnici, bar kao Dobrica Erić, Mika Antić ili čika Jova Zmaj – poručio je mladim poetskim stvaraocima gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Anđela Stevanović, Sara Demonjić, Elena Mirković, Sara Dragičević, Miroslav Šešlija, Rade Mišanović, Ana Stevanović, Marko Milivojević, Nemanja Milićević i Andrea Lovkov su u svojim radovima pisali o nizu tema kroz dug vremenski kontinuum – od Svetog Save, Vuka Karadžića i Filipa Višnjića do savremenih tema i njihovih ličnih iskustava o ljubavi, prijateljstvu i porodici. Pjesme se razlikuju i po načinu pisanja, ritmu i značenju – od šaljivih, melodičnih i mladalačkih pjesama sa lakom rimom i brzim ritmom do pjesama inspirisanih istorijom i ratnim vrtlozima.



U predgovoru zbirke, nastavnik Slavica Račanović je istakla da je mladi pjesnik vječiti putnik koji traži i nalazi i, uvijek nezadovoljan, ponovo traži i ponovo nalazi pitanja i odgovore, zagonetke i rješenja, a izrazila je i zahvalnost preduzeću „Steko“ bez čije pomoći ne bi bili u mogućnosti da izdaju ovu zbirku pjesama.

Ovom prilikom dodijeljena je i diploma najboljem učeniku generacije OŠ „Vuk Karadžić“ Eleni Bogdanović.