STEVIĆ: PREDUZETNIŠTVO NASTAVLjA NOVIM ZAMAHOM :: Semberija INFO ::

 

STEVIĆ: PREDUZETNIŠTVO NASTAVLjA NOVIM ZAMAHOM


Godina između dvije slave bila je jedna od najtežih u istoriji preduzetništva, ne samo bijeljinskog. Za nama je teška godina, ali uprkos nedaćama ostali smo na nogama i preduzetništvo nastavlja novim zamahom, rekao je izvršni direktor ,,Preduzetnika“ Milorad Stević na obilježavanju slave ovog udruženja- Vaznesenja Gospodnjeg- Spasovdana.

Sević je istakao da sada sa puno optimizma gledaju u budućnost, a za optimizam, kaže, itekako imaju razloga.

- Zanatsko-preduzetničko udruženje ,,Preduzetnik“ je na dan prvog juna 2021. godine brojalo 1973 aktivna preduzetnika. To je podatak koji govori sam za sebe. Inače, mi već godinama priželjkujemo cifru od 2000 preduzetnika i svi su izgledi da ćemo to do kraja ovog mjeseca i dostići“, ističe Milorad Stević koji naglašava da dodatno raduje to da je na području grada Bijeljine, u periodu od početka godine do prvog juna, otvoreno 202 zanatsko-preduzetničke radnje.

-To je rezultat koji nismo imali ni u vrijeme najvećeg procvata bijeljinskog preduzetništva, u vrijeme prije fiskalizacije, i zaista smo zadovoljni i ponosni“, kaže Stević.

Prema njegovim riječima, spektar djelatnosti je različit i iznenađen je njegovom širinom. Zanimljivo je i to da su prošle godine, po prvi put, imali veći broj zanatskih radnji u odnosu na trgovinske i ugostiteljske radnje, koje su godinama bile vodeća djelatnost u našem gradu.



Stević je istakao da je to sigurno rezultat sinergije lokalne i republičke vlasti, jer je značajna sredstva uložio Zavod za zapošljavanje na ime zapošljavanja i samozapošljavanja, posebno ranjivih grupa, a ove godine i lokalna zajednica na ime preduzetništva izdvaja značajna sredstva.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović ističe da je preduzetništvo značajan faktor privrednog razvoja Bijeljine, te da su sada izdvajanja i pomoć preduzetnicima veći nego prethodnih godina.

-U sklopu seta mjera, te dobre saradnje sa preduzetnicima, iz budžeta grada je izdvojeno 200 000 maraka. Sredsta raspoređuju udruženje ,,Preduzetnik“ i Odjeljenje za privredu kako bi se ublažile posledice pandemije korona virusa i pomoglo onim preduzetnicima koji su najduže bili zatvoreni, kojima je najduže bio zabranjen rad. Zatim, Grad Bijeljina će sufinansirati preduzetnike u iznosu sredstava od 130 000 maraka ( po 5000 maraka preduzetnicima za projekte samozapošljavanja)“ precizira Petrović.

Semberija info