JZU Bolnica Sveti Vračevi: Održano stružno predavanje ljekarima :: Semberija INFO ::

 

JZU Bolnica Sveti Vračevi: Održano stružno predavanje ljekarima


Direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta ” iz Beograda prof. dr Radoje Simić, održao je danas stručno predavanje ljekarima u bijeljinskoj bolnici pod nazivom “Urođene anomalije srednje linije vrata”. Prema riječima profesora Simića predavanje nije usko vezano za dječiju hirurgiju jer se anomalije na vratu mogu javiti i u kasnijoj dobi.

“Predavanje je veoma korisno i za otorinolaringologiju, maksilofacijalnu i grudnu hirurgiju, endokrinologiji, ali i oblast interne medicine”, rekao je on. U okviru posjete Bolnici “Sveti Vračevi”, dr Simić je izveo i dvije složene operacije, uz asistenciju ljekara bijeljinske bolnice.

“Saradnja Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta “dr Vukan Čupić” i Bolnice u Bijeljini traje nekoliko godina, ali dolaskom prof. dr Zlatka Maksimovića na čelo ove zdravstvene ustanove ta saradnja je podignuta na viši nivo. Moji dolasci podrazumijevaju pokazne operacije, asistiranje mlađim kolegama, održavanje predavanja i promociju zdravlja naše djece, rekao je prof. Simić.

On je istakao da se saradnja ogleda i u edukacijama na Institutu navodeći da će bijeljinska bolnica, pored dr
Mikajla Lazića, dobiti još jednog vrsnog dječijeg hirurga, dr Branku Dakić. Podsjetimo, profesor Simić je boravio u bijeljinskoj bolnici u januaru mjesecu, kada je obavio složenu operacije na vratu kod devetogodišnjeg djeteta i, takođe, održao stručno predavanje.

“Nama je u interesu da dolasci profesora Simića budu što češći, jer nam je cilj da naše usluge podignemo na što viši nivo, a time i zadovoljstvo naših korisnika. Obećao sam da će ovo biti godina znanja i mi ostajemo na tom putu”, izjavio je direktor Bolnice “Sveti Vračevi” prof. dr Zlatko Maksimović.