INICIJATIVA U IME SELA GLAVIČORAK :: Semberija INFO ::

 

INICIJATIVA U IME SELA GLAVIČORAK


Mještani žele zasebnu mjesnu zajednicu

U ime sela Glavičorak inicijativu Skupštini grada Bijeljina danas je podnio je Boban Jovičević, odbornik DEMOSA.

Incijativa sela Glavičorak tiče se namjere i želje da se mještanima Glavičorka u narednom periodu omogući formiranje zasebne mjesne zajednice Glavičorak.

-Napominjemo da smo do sada djelovali u sklopu Mjesne zajednice Donja Bukovica. Još bi dodali da se radi o dva zasebna i različita sela, koja se geografski graniče, ali da ništa zajedničko ne posjeduju, osim Mjesne zajednice. Kao mještani sela Glavičorak smatramo da shodno svim karakteristikama sela: površini, broju stanovnika i društvenim aktivnostima u kojima ravnopravno učestvujemo sa svim drugim selima, koja imaju svoje mjesne zajednice, ovim putem tražimo da i mi, mještani Glavičorka, dobijemo svoju mjesnu zajednicu, čiji će savjet činiti naši sugrađani i čije će ime nositi naše selo.

​ Smatramo da potrebe za ovim i te kako ima. Navodimo samo nekoliko razloga: samopromovisanje sela, lakše završavanje administrativnog rada mjesne zajednice, te lakša organizacija raznih drugih incijativa u ime mjesne zajednice, a koja se tiču i društva i pojedinca’’, navode u svojoj inicijativi mještani Glavičorka, a koju je Skupštini grada dostavio Boban Jovičević i koju su podržala 24 odbornika.