Gradonačelnik Ljubiša Petrović organizovao je prijem za odbojkašice :: Semberija INFO ::

 

Gradonačelnik Ljubiša Petrović organizovao je prijem za odbojkašice


Gradonačelnik Ljubiša Petrović organizovao je prijem za odbojkašice Odbojkaškog kluba ,,Libero“iz Bijeljine. Ove mlade sportistkinje postale su prvakinje Republike Srpske i prvakinje Bosne i Hercegovine u pionirskoj konkurenciji i time postavile svoj klub na značajnu poziciju.

 

Nesumnjivo da će ovi  dani juna mjeseca ostati upisani zlatnim slovima u istoriji  Odbojkaškog kluba ,,Libero“, a postignuti uspjeh pokazatelj je koliko je ovaj klub u posljednje vrijeme napredovao. U klubu se nadaju da će ova ekipa nastaviti da ostvaruje dobre rezultate, te da će se i u narednom periodu boriti za medalje.

Trener kluba Bojan Kvrgić je istakao da su odbojkašice kluba ,,Libero“ proteklog vikenda učestvovale na  završnom turniru za prvaka Bosne i Hercegovine u pionirskoj konkurenciji, te da su u Sarajevu osvojile prvo mjesto i kući se vratile sa zlatnim odličjem.  Vikend prije toga učestvovale su na završnom turniru za prvaka Republike Srpske, što potvrđuje da je riječ o izvrsnoj ekipi.

 

- Ove pionirke odigrale su ukupno 19 utakmica i ostvarile svih 19 pobjeda. Njihov put nije bio lak zato što su imale takmičenje kroz ligaški dio, gdje su ostvarile sve pobjede, sa samo dva izgubljena seta, a onda su uslijedili završni turniri gdje su prošle jako ozbiljne ekipe. Mi smo se dobro i kvalitetno spremali, prije svega psihološki, a tokom cijele godine smo trenirali i koristili svaku priliku da napredujemo“, kaže trener Kvrgić.

Osvrnuvši se na cijelu sezonu on je naveo da je pored pionirske ekipe i juniorska ekipa ostvarila zavidan rezultat, plasirala se na završni turnir RS, koji je održan na Palama.

- Pored naše ekipe, koja je bila predstavnik RS, bile su tu još tri ekipe  iz premijer lige, znači rang više od nas: ,,Jedinstvo“ iz Brčkog, ,,Jahorina“ sa Pala i Gacko, a mi smo osvojili treće mjesto. Što se tiče seniorskog sastava, naša seniorska ekipa igra prvu ligu i ovo je bila prva sezona da smo učestvovali u prvoj ligi, a u koju smo došli kao šampioni druge lige. Veoma sam zadovoljan, jer seniorska ekipa je među 12 klubova koji se takmiče ostvarila visoko peto mjesto“, ponosno ističe Kvrgić. 

Ivana Kićanovi, kapiten pionirkog tima OK ,,Libero“, koja je proglašena i najboljom odbojkašicom turnira, kaže da je to bilo novo i veliko iskustvo kako za nju tako i za njene suigračice.

- Utakmice su bile jako teške i neizvjesne, ali držale smo se čvrsto kao tim, radile smo zajedno tokom čitave godine, pripremale se, na utakmicama davale maksimum i zaslužno smo pobijedile“, kaže Ivana.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović se zahvalio, kao odbojkašicama, tako i stručnom timu kluba, što u najboljem svjetlu predstavljaju svoj grad.
 
- Ovo je veliki uspjeh kako za vaš klub, tako i za naš grad. Tokom samo šest godina, koliko postoji vaš klub, pokazale ste pravi takmičarski duh i snagu neophodnu za postizanje ovako značajnih rezultata“, rekao je Petrović uz obećanje da  u narednom periodu pomoć i podrška Gradske uprave neće izostati.

​Semberija info - M. Rešidović
Foto - B. Milošević