PRIJEM ZA MLADE RUKOMETAŠE RK BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

PRIJEM ZA MLADE RUKOMETAŠE RK BIJELjINA


Gradonačelnik Grada Bijeljina Ljubiša Petrović danas je organizovao svečani prijem za mlade rukometaše Rukometnog kluba „Bijeljina“. Neposredni povod prijemu je bila šampionska titula koji su mladi sportisti RK „Bijeljina“ osvojili u rukometnoj Ligi mladih Vojvodine.



- Ovo je već četvrta sezona kako Rukometni klub „Bijeljina“ igra Ligu mladih Vojvodine, a drugi put sezonu završavamo kao osvajači prvog mjesta i šampionskog pehara. Iz našeg kluba dolazi i najkorisniji igrač lige a to je Anes Mehmedović. Pored ovog uspjeha, ovi momci su pobjednici Međunarodnog rukometnog turnira u Čačku, gdje je naš Pavle Kapor izabran za MVP-a turnira a u najboljoj sedmorci turnira su se našla naša dva rukometaša,  najbolji desni bek, Pavle Kapor i najbolji lijevi bek, Anes Mehmedović“, rekao je Bogdan Rankić, predsjednik RK „Bijeljina“. 

Za rukometaše Bijeljine nema ljetnje pauze. Dolaskom sunčanih dana treninzi se obavljaju na školskom igralištu Osnovne škole „Sveti Sava“, a najmlađi rukometaši svoj prostor za igru nalaze u Gradskom parku. Predstoji Rukometni kamp na Jahorini gdje je u planu okupljanje oko stotinu mladih rukometaša iz cijele regije koji će uz stručnu pomoć trenera imati priliku za dodatno sportsko usavršavanje. Takođe, sredinom avgusta 2021. godine RK „Bijeljina“ će organizovati Međunarodni turnir „Bijeljina Kup 2021“.



Gradonačelnik Ljubiša Petrović se zahvalio mladim rukometašima RK „Bijeljina“ koji su na kraju sportske sezone 2020/21. donijeli još jedan pehar i još jednu šampionsku titulu u Bijeljinu. Pohvalio je njihovu borbenost jer tokom 13 utakmica u Ligi mladih Vojvodine nisu upisali niti jedan poraz (12 pobjeda i jedan remi) pokazavši kako se igra rukomet protiv timova iz mnogo većih i snažnijih rukometnih centara nego što je Bijeljina.

​Semberija info - I. Gutić