Dan otvorenih vrata na Fakultetu poslovne ekonomije :: Semberija INFO ::

 

Dan otvorenih vrata na Fakultetu poslovne ekonomije


Fakultet poslovne ekonomije Univerziteta Istočno Sarajevo prošle godine je među 17 fakulteta ovog univerziteta bio drugi po broju upisanih studenata, što je uspjeh ako se uzmu u obzir demografska ograničenja koja se javljaju u Republici Srpskoj, rekla je za Semberske novine dekan FPE-a docent dr Vesna Petrović.
 
,,Danas smo organizovali jednu od naših promotivnih aktivnosti – Dan otvorenih vrata, kako bismo upoznali srednjoškolce i goste sa radom našeg fakulteta. U goste su nam došli mladi iz Janje, Milića, Srebrenice, Zvornika, te iz svih bijeljinskih srednjih škola'', navela je Petrovićeva prije početka promocije.
 
Najbolji student ovog fakulteta Kristina Koprivica, koja trenutno pohađa četvrtu godinu, istakla je da je razmišljala o studiranjeu u Beogradu ili Novom Sadu, ali da je vidjevši program FPE, shvatila da može kvalitetno da se obrazuje i u Bijeljini.


 
,,Saznala sam da je program ovog fakulteta urađen po ugledu na beogradski, a pokazalo se i mnogo jeftinije studirati u svom gradu. Kažu da ima mnogo svršenih ekonomista, ali ja kažem da nema dovoljno kvalitetnih. Nadam se zaposlenju u struci ili ostanku na fakultetu, a dalji plan mi je završetak master i doktorskih studija'', naglasila je Koprivica.
 
Profesor Dragutin Mirović kaže da su u Bijeljini stvoreni uslovi za solidno ekonomsko obrazovanje i da ovaj grad ima tradiciju kada je riječ o ekonomskoj struci.
 
,,Podsjetio bih na Trgovačku akademiju koju su ovdje završili mnogi poznati pojedinci, a zatim su se u Bijeljini rađali – Viša škola za spoljnu trgovinu, Fakultet spoljne trgovine, i sada imamo Fakultet poslovne ekonomije. Pohvalno je i to što su nekadašnji studenti sada asistenti, profesori, dekani'', dodao je Mirović.
 
Semberija info