Predsjedavajući Predsjedništva BiH u Banji Dvorovi :: Semberija INFO ::

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH u Banji Dvorovi


Visoka politička delegacija na čelu sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom susrela se u restoranu Banje "Dvorovi" sa članovima Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina. Prisutni su od strane predsjedavajućeg Dodika i ministara u Vladi Republike Srpske upoznati sa detaljima današnjeg sastanka sa gradonačelnikom Bijeljine Ljubišom Petrovićem. Čule su se informacije o projektu Drinskog nasipa, dionice auto-puta Brčko - granični prelaz Rača, modernizaciji Banje "Dvorovi", stanju podsticaja u poljoprivrednom sektoru kao i finansijskim pokazateljima oporavka privrede u Republici Srpskoj.



Predstavljena je informacija o mogućnosti ulaganja 50 miliona konvertibilnih maraka u Banju "Dvorovi". Uslov za takvu investiciju Vlade RS bi bio prenos 100% vlasništva nad Banjom "Dvorovi" sa Grada Bijeljina na Vladu Republike Srpske.

- Banjski sektor Republike Srpske je na veoma zavidnom nivou, Banja "Vrućica", Banja "Terme" Laktaši, Banja "Slatina" i druge...  izuzev Banje "Dvorovi". Mi smo spremni da i na ovom polju preduzmemo neophodne korake, ali je potrebno da politički predstavnici Grada Bijeljina donesu odluku o prenosu vlasništva nad banjom na Vladu Republike Srpske", rekao je Milorad Dodik.

​Semberija info - I. Gutić