GRAD BIJELjINA: Vidovdan obilježen u Srednjem Dragaljevcu :: Semberija INFO ::

 

GRAD BIJELjINA: Vidovdan obilježen u Srednjem Dragaljevcu


Parastosom poginulim borcima Vojske Republike Srpske ispred spomenika palim borcima u Srednjem Dragaljevcu, Gradska boračka organizacija Bijeljina obilježila je Vidovdan, krsnu slavu Vojske Republike Srpske.


 
- Od Boja na Kosovu pa do današnjih dana, srpski narod je branio svoju zemlju i opstanak, a u toj borbi je podnosio ogromne žrtve. Hvala Bogu, žrtve naših boraca nisu bile uzaludne i nikada ih nećemo zaboraviti, jer danas smo svoji na svome, imamo našu Srbiju i našu Republiku Srpsku - istakao je predsjednik Gradske boračke organizacije Miodrag Stevanović.


 
Mladen Arsenović, šef Kabineta gradonačelnika Bijeljine, podsjetio je da je Srednji Dragaljevac dao nesebičan doprinos u stvaranju i odbrani Republike Srpske i da je iz ovog sela živote dalo 14 boraca Vojske Republike Srpske, kao i troje preminulih od posljedica rata.


 
- Naša je obaveza da ukažemo pažnju i zahvalnost njihovim porodicama, jer su njihovi životi ugrađeni u temelje Republike Srpske i slobodu u kojoj danas živimo - dodao je Arsenović.

Grad Bijeljina