GRADSKI ODBOR SNSD BIJELjINA TRAŽI KONTROLU POSLOVANjA U JKP „GRADSKO GROBLjE“ D.O.O. BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

GRADSKI ODBOR SNSD BIJELjINA TRAŽI KONTROLU POSLOVANjA U JKP „GRADSKO GROBLjE“ D.O.O. BIJELjINA


Pitamo zašto gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović ćuti o Skupštini akcionara u JKP ,,Gradsko groblje” d.o.o. Bijeljina? Ako gradonačelnik od prvog dana svog mandata tvrdi da je ,,legalista”, šta krije i zašto nije saopštio da je održana sjednica Skupštine akcionara JKP ,,Gradsko groblje” d.o.o. Bijeljina. Na ovoj sjednici nije usvojen finansijski izvještaj za 2020. godinu, niti izvještaj o radu Nadzornog odbora.

Šta je gradonačelnik saznao, da li se uplašio onoga šta su u ovom preduzeću godinama radili njegovi sadašnji koalicioni partneri iz PDP-a ?! Javnost to treba da zna! Petrović je već više puta rekao da će u svim preduzećima biti izvršena kontrola poslovanja, bez obzira ko je bio na čelu gradskih preduzeća i da niko neće biti amnestiran ako se utvrde bilo kakve nezakonitosti. Mi to podržavamo i zato GrO SNSD Bijeljina očekuje kontrolu poslovanja i u JKP ,,Gradsko groblje” d.o.o. Bijeljina, jer raspolažemo informacijama da je tamo bilo dosta nepravilnosti.

Tražimo da se utvrdi ko je godinama raspisivao tendere: JKP ,,Gradsko groblje” d.o.o. Bijeljina ili Gradska uprava, da se utvrdi ko je dobijao poslove, da li su ti poslovi završeni, da li je to preduzeće blisko PDP-u, šta je rađeno sa PDV-om, kolika je tu šteta pričinjena gradskom budžetu?

Pitamo se da li su upravo navedene stavke razlog ćutanja gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

Petrović govori o kriminalu u Gradskoj upravi u prethodnim godinama, a zaboravlja da su apsolutnu vlast tada upravo vršili njegovi partneri iz PDP-a i SDS-a, pa i on kao odbornik tadašnje vladajuće većine u gradskoj skupštini. Građani to moraju znati'', upozoravaju, u saopštenju za javnost, iz bijeljinskog SNSD-a.