U GRADSKOJ UPRAVI POTPISANI UGOVORI SA UDRUŽENjIMA :: Semberija INFO ::

 

U GRADSKOJ UPRAVI POTPISANI UGOVORI SA UDRUŽENjIMA


Sa ciljem podrške projektima udruženja građana, u Gradskoj upravi Bijeljine danas su potpisani ugovori sa predstavnica 39 udruženja, kojima su odobrena sredstva iz budžeta.
 
Sredstva su odobrena na osnovu javnog konkursa za sufinansiranje projekata udruženja građana na području Grada Bijeljina, a ugovori su potpisani sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem.
 
Prema riječima gradonačelnika Petrovića, budžetska sredstva koja će biti izdvojena za ovu namjenu iznose 72.750 konvertibilnih maraca.
 
“Udruženja će dobiti od jedne do četiri hiljade KM po projektu. Veoma sam srećan jer u prethodnih sedam godina, od kako Grad sufinansira projekte udruženja građana, granice u kvalitetu i inovativnosti projektnih prijedloga se, iz godine u godinu, pomjeraju na bolje”, izjavio je Petrović.

Gradska uprava na ovaj način, a putem javnog konkursa, sufinansira obrazovne, omladinske, ekološke, kulturne, sportske i druge aktivnosti.
 
Sandra Milošević, predsjednica Udruženja “Diabeta” iz Bijeljine, zahvalila se na finansijkoj pomoći Gradskoj upravi, jer je svaki vid pomoći od velikog značaja, navodeći da će ovo udruženje nastaviti da pomaže, kao I do sada, oboljele, od dijabetesa.
 
Desanka Trakilović, predsjednica Srpskog pjevačkog društva „Srbadija“, zahvalila se na pomoći Gradskoj upravi, navodeći da je svaka pomoć dobro došla.

“Ova sredstva, iako nedovoljna za cjelokupan rad udruženja tokom godine, značajna su za nas i zahvalni smo gradonačelniku na ukazanoj pažnji i pomoći. Bijeljina, uz podršku Gradske uprave i veliko zalaganje naših talentovanih sugrađana, raste i razvija se u grad kulture i umjetnosti”, istakla je Trakilović.

Semberija info