UJEDINjENA SRPSKA: ODRŽANA SKUPŠTINA STRANKE :: Semberija INFO ::

 

UJEDINjENA SRPSKA: ODRŽANA SKUPŠTINA STRANKE


Skupština Ujedinjene Srpske, šesta po redu, održana je u Bijeljini, a pored predsjednika US Nenada Stevandića, rukovodstva  stranke i delegata, prisustvovali su i brojni gosti. Na Skupštini su izabrani novi članovi Glavnog odbora stranke, usvojena je Deklaracija US, a podnesen je i izvještaj o radu stranke. Predsjednik US Nenad Stevandić, nakon Skupštine je  u izjavi za novinare naglasio da “Republika Srpska ne smije da bude rob podjela i da u vitalnim pitanjima, izmjeni Ustava i Izbornog zakona mora da postoji koncenzus unutar Republike Srpske, kao i o načinu na koji će se donositi odluke u BiH, koje se tiču i o kojima odlučuje Republika Srpska”.

-U tom smislu ne smije da bude “rata” između pozicije i opozicije i svi moraju da se odazovu zajedničkim sastancima. Ujedinjena Srpska takođe smatra da je potreban bolji ekonomski ambijent, novi ekonomski zamah i drugačija demografska politika. Podržavamo povećanje plata, žao nam je što je neoporezivi dio povećan samo na 700 KM, a ne 1. 000 KM, što smo tražili, ali smo bar pokrenuli tu vrstu procesa, kao što smo pokrenuli priču o toplom obroku i usaglasili se sa sindikatima i poslodavcima”, istakao je Stevandić. Govoreći o političkim odnosima u Republici Srpskoj, on je rekao da je US vrlo ozbiljno postavila svoje ciljeve, da ne pregovaraju o tome da ne budu uvaženi i da je cilj US da zajedno kreiraju buduće politike. Stevandić je dodao da su u ovoj stranci, proteklih dva mjeseca uradili značajne analize, kako je rekao, “ o svim mogućim pitanjima u RS, o svojim politikama, o radu direktora i funkcionera US, o odnosima u koaliciji, u lokalnim zajednicama, kao i na nivou RS i BiH”.

-Zaključili smo da je, što se nas tiče, odnos besprijekoran, a sve što je pred nas postavljeno je i ispštovano”, rekao je Stevandić i naglasio da će US biti dosljedna cilju, a to je napredak Republike Srpske.

Semberija info