LjEPOTA SEMBERIJE: BAZENI BANjE DVOROVI :: Semberija INFO ::

 

LjEPOTA SEMBERIJE: BAZENI BANjE DVOROVI


Na današnji dan, prije 53 godine, sa radom je počeo olimpijski bazen, što je u to vrijeme bila rijetka i jedinstvena prilika u BiH i mjesto istinskog uživanja i odmora. Danas, Banja Dvorovi predstavlja omiljenu destinaciju ne samo građana BiH, već i bivše Jugoslavije. 



Pet bazena, sa baštom koja gostima pruža ne samo hladovinu, nego i mjesto gdje mogu da se osvježe uz bogatu ugostiteljsku ponudu, a istovremeno uživaju u pogledu na kompleks ovog semberskog bisera.



Ovih dana, s obzirom na visoke temperature, bazeni su omiljeno mjesto za sve ljubitelje kupanja, a posebno one najmlađe koji su prve plivačke “korake”, naučili upravo na dvorovljanskim bazenima i zahvaljujući iskusnim instruktorima plivanja i Školi plivanja koja se iz godine u godinu organizuje. Rekreativcima i sportskim ekipama u okviru ovog kompleksa, na raspolaganju su i tereni za tenis, odbojku, košarku, mali fudbal i rukomet, kao i odbojku na pijesku.



Od 10 sati, od kad se kapija bazena Banje Dvorovi i zvanično otvara za ljubitelje plivanja, posjetioci dolaze da uživaju u blagodetima svih pet bazena. Najmlađi posjetioci su svakako i najradosniji, a značajan broj njih je prve plivačke zahvata, naučilo upravo zahvaljujući Školi plivanja koja se svake godine organizuje, a instruktori plivanja su profedionalci koji mališane uče za zadovoljstvom.

S obzirom da je. prema najavama meteorologa, pred nama ponovo talas vrućina, bazeni će svakako biti oaza užitka i osvježenja, kako za Semberce, tako i za brojne goste iz susjednih, ali i mjesta iz Srbije.

Semberija info - Tekst i foto - O. Stjepanović