IZDAVANjEM GRAĐEVINSKE DOZVOLE DATO ZELENO SVJETLO GASIFIKACIJI BIJELjINE :: Semberija INFO ::

 

IZDAVANjEM GRAĐEVINSKE DOZVOLE DATO ZELENO SVJETLO GASIFIKACIJI BIJELjINE


Grad Bijeljina izdao je kompletiranu građevinsku dozvolu kojom je izvršena legalizacija gradske distributivne mreže u dužini od preko 300 kilometara, te je ostvaren značajan korak ka početku gasifikacije domaćinstava i privrede u Bijeljini. Povodom toga izjave su dali gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i
generalni direktor preduzeća ,,Srbijagasa“ Novi Sad  Dušan Bajatović.

 
-Danas je istorijski dan za grad Bijeljinu, danas smo izdali gađevinsku dozvolu za preko 300 kilometara gasovodne mreže unutar grada Bijeljine, kao  i transportnog magistralnog gasovoda Bijeljina- Šepak. Sada možemo dati prognozu da ćemo do kraja godine imati i prve priključke na gas na području našeg grada“, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović. Koji je najavio da će do kraja mjeseca jula Bijeljinu posjetiti tehnički tim ,,Srbijagasa“ i tom prilikom razmatraće se detalji oko gašenja bijeljinskog preduzeća Gradska toplana.
 
Kako je naveo, sagledaće se sve mogućnosti sa aspekta struke, a sve kako bi se Bijeljina mogla grijati na gas, kako bi bili energetski efikasniji, te da građani tokom zimskih mjeseci više ne udišu zagađen vazduh.
 
- Uz posjetu tehničkog tima ,,Srbijagasa“, naredne korake koje ćemo preduzeti ići će u smjeru zamjene energenta, izgradnju novog postrojenja, te  da radimo i gradimo upravo kao što nam dobre primjere domaćinskog poslovanja iz Srbije prenosi gospodin Bajatović“, rekao je Petrović.

 
Precizirajući da vrijednost dosadašnjih radova iznosi oko 20 miliona evra, te da će se ukupna vrijednost radova znati tek na kraju, generalni direktor ,,Srbijagasa“ Dušan Bajatović prognozira da se priključivanja na gasovod očekuju u novembru, ali da će dati sve od sebe da to urade i ranije, možda čak i u septembru.
 
-Mi nećemo stati samo na gasifikaciji Bijeljine, ali Bijeljina će biti prvi gasifikovani grad u Republici Srpskoj. Na osnovu strateških odluka koje su donijele vlade Srbije i Republike Srpske cilj je da uradimo gasovod Beorad- Banja Luka. To nije gasovod od Srba namijenjen Srbima: to je gasovod namijenjen svima koji žele da se bave razvojem industrije i da to bude podržano kvalitetnim energentom, to je i za sve one koji žele da se bave razvojem ekologije, a za to je gas idealan energent“, rekao je Bajatović dodavši da gasovod Beograd- Banja Luka treba da privuče kako strane, tako i domaće investitore da ovdje investiraju.    

Semberija info