Obilježena krsna slava Petropavlovskog hrama :: Semberija INFO ::

 

Obilježena krsna slava Petropavlovskog hrama


Petropavlovski hram u Bijeljini obilježio je svoju krsnu slavu svete apostole Petra i Pavla. U okviru svečanosti, održan je parastos i položen je vijenac ispred spomenika poginulim borcima Vojske Republike Srpske koji se nalazi pored hrama.


 
- Sveti apostoli Petar i Pavle su, stradajući za vjeru Hristovu, čovječanstvu pokazali put spasenja i istine, zato je današnji dan dobra prilika da se sjetimo i stradalnika palih za opstanak i slobodu Republike Srpske. Nadam se da ćemo poštovanje naših običaja i krsnih slava hramova uspjeti da prenesemo i mlađim naraštajima, a Gradska uprava će uvijek podržavati rad Srpske pravoslavne crkve i sabiranje našeg naroda u molitvi i slozi - naglasio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.


 
Gradonačelnik Petrović je izabran za kuma krsne slave Petropavlovskog hrama za narednu godinu, a kum današnje svečanosti Milenko Zekanović je istakao da je kumstvo jedan od najvećih životnih događaja u duhovnom i tradicionalnom aspektu života jednog čovjeka.
 
- Veoma sam počastvovan jer sam pozvan da danas budem kum ovog hrama i cijele parohije. Ponosan sam što sam, osim ovog kumstva, do sada kumovao i u krštenjima šest mališana - dodao je Zekanović.

Grad Bijeljina