SEMBERCI SE RASHLAĐUJU NA BAZENIMA :: Semberija INFO ::

 

SEMBERCI SE RASHLAĐUJU NA BAZENIMA


Spas od vrućine na bazenima i rijekama
Tropski julski dani, sa temperaturama od 36 stepeni Celzijusovih, većinu Bijeljinaca i Semberaca primorava da osvježenje potraže na bazenima i rijekama. Subjektivan osjećaj je, kažu, kao da dnevna temperature dostiže i četrdeseti podiok.


Na Švapskoj adi zatekli smo nekolicinu kupača, onih koji vole mirna mjesta za odmor i rekreaciju. U ambijent se idealno uklapao i labud koji je postao “zaštitni znak” ovog kupališta.

Na bazenima  Akva parka “Semberski salaš” skoro da nema slobodnih ležaljki. Na toboganima je najviše dječaka i djevojčica. Sudeći prema jeziku kojim djeca govore, engleskom i njemačkom, najviše je posjetilaca iz dijaspore koji godišnji odmor provode u zavičaju. Cijene ulaznica iznose deset KM za cjelodnevni boravak, a u tu cijenu uračunate su ležaljke i suncobrani, te korištenje tobogana, kažu nam zaposleni na “Semberskom salašu”.


Na bazenima “Banje Dvorovi”, napunjenim termomineralnom vodom, takođe, veliki broj kupača. Puno je djece na dječjim bazenima, a uz njih su i roditelji koji, uglavnom, koriste blagodeti termomineralne vode za tuširanje i osvježenje.


Proteklog vikenda, u nedjelju, na dvorovljanskim bazenima bilo je oko 3.000 kupača. Kažu, još nije oboren rekord od prije desetak i više godina, kada je u jednom danu bazene posjetilo oko 5.500 kupača.

Lj.Lj.
Semberija info