DONACIJA UNDP-a I EVROPSKE UNIJE: :: Semberija INFO ::

 

DONACIJA UNDP-a I EVROPSKE UNIJE:


TRI MONITORA KOVID BOLNICI U BIJELjINI

Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) donirao je bijeljinskoj bolnici tri monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata sa EKG-om koja je finansirala Evropska unija u okviru programa pomoći u nabavci medicinske I druge opreme u borbi protiv širenja pandemije kovid 19.
Vrijednost donirane opreme je oko 20.000 KM.

- Monitori švajcarskog proizvođača Schiller, biće smješteni u Jedinicu intenzivne njege Kovid bolnice I imaće veoma značajnu ulogu u eventualnom budućem talasu epidemije kovida 19,”  rekao je primarijus dr Mikajlo Lazić, pomoćnik direktora za medicinske poslove Bolnice ,,Sveti Vračevi” u Bijeljini. 
Dr Lazić se zahvalio na značajnoj donaciji
i istakao da su EU i UNDP  u prethodnom periodu imali značajne donacije.
-Među ranijim donacijama posebno bih istakao vrijedne I značajne projekte na zaštiti životne sredine kroz nabavku mašina za sterilizaciju medicinskog otpada koje smo dobili prošle godine i ugradnju solarnih panela za zagrijavanje vode u bolnici”, posjetio je dr Lazić.

Ocjenjujući trenutnu epidemiološku situaciju, rekao da je ona na području Bijeljine zadovoljavajuća, te da u Kovid bolnici od 26. Juna nema pacijenata.

-Ovaj period koristimo da uklonimo neke ranije uočene nedostatke. U završnoj smo fazi razvoda medicinskih gasova u Kovid 1 bolnici /staro grudno odjeljenje/, a ovaj period koristimo i za odmor zdravstvenih radnika koji su dugo bili pod skafanderima”, izjavio je dr Lazić.
On je rekao da se radi i na nabavci sanitetske i zaštitne opreme kako bi Bolnica što spremnije dočekala eventualni novi talas epidemije kovida 19.