BIJELjINAC U REPREZENTACIJI BiH :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINAC U REPREZENTACIJI BiH


U Grčkoj je u toku Evropsko prvenstvo B divizije za košarkaše u kolicima. Igra se do 18. jula kada će se znati šampion i putnik u A diviziju.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je smještena u grupu A sa selekcijama Rusije, Latvije i domaćina Grčke. U grupi B su timovi Austrije, Hrvatske,Litvanijei Srbije.

"Svaka grupa je teška, očekuju nas tri zahtjevne utakmice - protiv Rusije koja je favorit za A diviziju, uvijek nezgodne Latvije, te domaćina Grčke. Učinićemo sve da se dobro pripremimo i osiguramo nastup u polufinalu" izjavio je selektor Reprezentacije BiH Edis Imširović pred početak Evropskog prvenstva.

Do danas su odigrane utakmice po grupama, gdje je reprezentacija BiH savladala favorizovanu Rusiju (58:50), domaćina Grčku (69:58) a u trećem kolu poražena od Latvije (74:85).

Sa omjerom dvije pobjede i jednog poraza, reprezentacija BiH se plasirala u četvrt finale prvenstva u kojem ih čekaju reprezentativci Hrvatske. Susret se igra danas sa početkom u 15h.

U sastavu reprezentacije BiH se na poziciji pomoćnika direktora reprezentacije nalazi naš sugrađanin Novo Trifunović, dugogodišnji trener Košarkaškog kluba u kolicima „Bijeljina“.

Semberija info