DžEPARAC ZA LjETOVANjE 10 MALIŠANA :: Semberija INFO ::

 

DžEPARAC ZA LjETOVANjE 10 MALIŠANA


Desetoro djece porodica ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca sa područja Grada Bijeljina, otputovaće na ljetovanje  u Bečiće, a u okviru projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske“. U prostorijama Gradske boračke organizacije, gradonačelnik Ljubiša Petrović je uručio mališanima džeparac za ljetovanje.

​-Nastavlja se saradnja Boračke organizacije i Javnog fonda dječije zaštite koja se očituje kroz ovaj odličan projekat, zahvaljujući kojem djeca ljetuju na moru. Među njima ima i djece koja prvi put idu na ljetovanje, tako da je radost još veća, jer će osjetiti blagodeti mora“, rekao je Petrović. On je naglasio da će Gradska uprava uvijek podržavati ovu aktivnost i izrazio zahvalnost Javnom fondu dječije zaštite za ovu aktivnost.

-Svakako da ćemo i jačati saradnju kako bi odlazak djece na ljetovanje bio još masovniji. Osmijeh na licu i radost djece je nešto što iskreno raduje. Ovo je najmanje što možemo učiniti za njih, a sa porukom da ne zaboravljamo žrtvu koju su njihovi stariji podnijeli za Republiku Srpsku“, naglasio je Petrović.  Zahvalnost u ime destoro djece koji će u petak krenuti u Bečiće, izrazio je dječak Pavle Krsmanović.

-Mnogo se radujem što idemo na more i volio bih da sve dobro prođe, jer ovo je moje prvo putovanje“, rekao je Pavle, a djevojčica  Lana Tanasić se u ime mališana  zahvalila gradonačelniku na džeparcu. Predsjednik Boračke organizacije grada Bijeljina Miodrag Stevanović poželio je mališanima srećan put i da njihov boravak na ljetovanju prođe u najboljem redu. On se zahvalio gradonačelniku Petroviću što je mališanima uručio po 100 KM džeparca, kao i na podršci aktivnostima koje se provode na nivou ove organizacije.

Ljetovanje za djecu iz osjetljivih kategorija organizovano je u Omladinskom hostelu “Užice” u Bečićima, a projekat se odnosi na djecu iz socijalno ugroženih porodica koje su korisnici prava iz socijalne i dječije zaštite, djecu iz višečlanih porodica, iz porodica boračke populacije, djecu sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, kao i posebno nadarenu djecu i talentovane sportiste.

Cilj projekta  je pozitivan uticaj na razvoj djece, zadovoljavanje razvojnih potreba, razvijanje empatije, vršnjačko druženje i afirmisanje potencijala, realizuje ga Fond za dječiju zaštitu uz podršku Vlade RS i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.