OD SUTRA POJAČANA KONTROLA VOZAČA „DVOTOČKAŠA“ :: Semberija INFO ::

 

OD SUTRA POJAČANA KONTROLA VOZAČA „DVOTOČKAŠA“


Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina od sutra 29. do 31. jula 2021. godine vršiće se pojačana kontrola saobraćaja koja će biti usmjerena na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opijata ili psihoativnih supstanci i kontrolu  vozača „dvotočkaša“.
 
U prvoj polovini  tekuće godine na području Policijske uprave Bijeljina evidentirano je 566 saobraćajnih nezgoda nezgode, u kojima su 194 lica nastradala, od čega su četiri lica izgubila život. Na putevima koji su u nadležnosti  Policijske uprave Bijeljina život je izgubio jedan motociklista, deset vozača „dvotočkaša“ su zadobili teže,  dok je njih 19 zadobilo lakše tjelesne povrede.
 
-Izdvojili bi, da su za šest mjeseci policijski službenici na području naše Uprave iz saobraćaja isključili 972 vozača, od čega je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 770 vozača, dok je 59 vozača isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod uticajem opojnih droga ili psihativnih lijekova  itd.
 
Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve  vozače da, prilikom učestvovanja u saobraćaju, poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te da ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola'', navode iz policije.