NOVA POLITIČKA PARTIJA NA POLITIČKOJ POZORNICI RS :: Semberija INFO ::

 

NOVA POLITIČKA PARTIJA NA POLITIČKOJ POZORNICI RS


Kako je najavljeno iz ove nove stranke, 23. jula je u Osnovnom sudu u Bijeljini završena registracija nove političke partije - Republičke stranke Srpske.
 
Predsjednik stranke je Mladen Petrović, koji je za ,,Semberske novine’’ potvrdio da je osnovni zadatak širenje stranke i osnivanje odbora širom Republike Srpske.

-Mi imamo kvalitetan program sa konkretnim prijedlozima za popravljanje stanja u društvu – u oblasti ekonomije, poljoprivrede, za bolji položaj mladih... Ne želimo da ,,naša priča’’ bude zasnovana na obećanjima, mi nudimo konkretna rješenja i naš cilj je da privučemo one, političke neopredijeljene i mlade obrazovane ljudi. Takvi su već u velikom broju prepoznali naše namjere i pridružili nam se’’, rekao je Mladen Petrović i naglasio da je njihova namjera da poprave stanje u Bijeljini, a i Republici Srpskoj.


Ideja o osnivanju partije, prema tvrdnjama Petrovića, ,,stara je oko dvije godine’’, ali je sada realizovana.
-Na ovoj uzburkaloj političkoj sceni, mi nudimo ,,čistu priču’’ i novu energiju. U ovom političkom miljeu, mi ćemo se zalagati za bolje kadrovanje, za adekvatna mjesta mladih i talentovanih ljudi. U našim redovima već imamo mlade, talentovane i dokazane ljude, te starije i politički iskusne. Ozbiljan je broj i onih koji do sada nisu bili politički angažovani i koji žele dobro i Bijeljini i Srpskoj. Jedan od inicijatora za osnivanje partije je Slaven Ristić, ozbiljan i dokazan poslovni čovjek, a koji do sada nije bio politički aktivan’’, precizira Petrović i kaže da su svi koji imaju dobre namjere, kako za svoju sredinu u kojoj žive, tako i za Republiku Srpsku, dobro došli u Republičku stranku Srpske.

Poslove portparola stranke obavljaće Aljoša Ljubojević, a za potrebne informacije možete da se obratite na broj telefona 066/282-082 ili na i-mejl adresu: [email protected].
 
Republička stranka Srpske oštro je osudili odluku odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka da nemetne zakon o „kažnjavanju negiranja genocida“ i smatra da je ovakav potez duboko nepromišljen, politički isceniran i protivan ljudskom razumu.

-Nametnuti srpskom narodu, koji je u Odbrambeno-otadžbinskom ratu pretrpio ogromna stradanja, da ne smije reći da u Srebrenici nije počinjen genocid, odraz je anticivilizacijskog ponašanja međunarodnog faktora i pokazatelj da ni nakon 25 godina od ratnih sukoba strane sile i bošnjačka politička elita ne odustaju od ideje da potčine i unište RS. Smatram da će ova i slične odluke samo učvrstiti jedinstvo Srba u stavu da sve žrtve treba poštovati, ali da nikada nećemo dozvoliti podmetanje lažne krivice i teških riječi kao što je genocid’’, izjavio je Mladen Petrović.
 
-Republička stranka Srpske i njeni članovi podržali su peticiju protiv Inckove odluke i mislim da smo, ne samo iz Bijeljine, nego iz cijele Republike, poslali jasnu poruku - Srbi nikada neće dozvoliti da im drugi ispisuju istoriju, a kamoli da im zabranjuju da se izjašnjavaju o događajima u kojima su sami učestvovali’’, zaključio je Petrović.

Semberija info