SEDMA SMJENA MALIŠANA OTPUTOVALA ZA BEČIĆE :: Semberija INFO ::

 

SEDMA SMJENA MALIŠANA OTPUTOVALA ZA BEČIĆE


Direktor JU Javnog fonda za dječiju zaštitu, Nedeljko Jović, zajedno sa svojim saradnicima ispratio je danas mališane iz Bijeljine, koji su sa drugarima iz ostalih opština Republike Srpske učesnici sedme smjene projekta ,,Socijalizacija djece Republike Srpske 2021.“.

Iz  Bijeljine  je danas, put Bečića, otputovalo  39 djece  u  pratnji  3  vaspitača, koji će boraviti u periodu od 30. jula do 8. avgusta.

U sklopu sedme smjene, u dječijem odmaralištu „Užice“ zajedno će boraviti ukupno 130 djece iz višečlanih porodica, iz porodica boračke populacije i onih koji su korisnici prava socijalne i dječije zaštite iz Bijeljine, Kotor Varoši, Čelinca, Banje Luke i Šipova, uz podršku vaspitača i drugog stručnog osoblja. 

Direktor je,  u ime Fonda,  Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS,  kao i Vlade RS,  koji podržavaju  ovu  aktivnost, mališanima zaželio srećan put, ugodan boravak u odmaralištu, lijepo druženje i mnogo novih prijateljstava.

Ove godine je planirano da se projekat ,,Socijalizacija djece Republike Srpske 2021.“ realizuje  u 12 desetodnevnih smjena, u periodu od 6. juna do 22. septembra.