RSS NA SAVSKOJ REGATI - ISKORISTITI PRIRODNI POTENCIJAL SAVE :: Semberija INFO ::

 

RSS NA SAVSKOJ REGATI - ISKORISTITI PRIRODNI POTENCIJAL SAVE


Ekipa Republičke stranke Srpske /RSS/ iz Bijeljine učestvuje na šestoj Savskoj regati koja je organizovana u okviru tradicionalnih Pantelinskih dana, a odbornik RSS-a u Skupštini grada Bijeljina Ivana Stanišić izjavila je da je ovo dobra prilika za druženje i promovisanje turističkih potencijala rijeke Save.
 
- Nas petnaestak, u dva čamca, pridružilo se regati, a druženje sa većim brojem simpatizera RSS-a uslijediće kada dođemo na cilj. Ovakve događaje trebalo bi organizovati više puta godišnje, jer čini mi se da zaboravljamo između kakve dvije veličanstvene rijeke je smješten naš grad - navela je Stanišićeva.
 
Ona je istakla da će se svojim djelovanjem u lokalnom parlamentu truditi da podstakne lokalnu zajednicu na veću promociju turističkih potencijala rijeka Save i Drine.
 
- Moramo iskoristiti ove prirodne blagodeti, a zajedno sa kolegama iz RSS-a zalagaću se za uređenje plaža, kupališta i šetališta, jer zaista imamo šta da ponudimo kako lokalnom stanovništvu, tako i turistima iz drugih opština i gradova - dodala je Stanišićeva.
 
Tradicionalna Savska regata održava se šesti put na ovoj rijeci, dok je prethodnih sedam regata organizovano na rijeci Drini.