PANTELIJA MIĆIĆ KUM SLAVE U JANjI :: Semberija INFO ::

 

PANTELIJA MIĆIĆ KUM SLAVE U JANjI


U Janji je danas obilježen Dan Svetog proroka Ilije - slava crkve i Mjesne zajednice Janja, a kum slave Hrama bio je član predsjedništva Republičke stranke Srpske Pantelija Mićić, koji je ovom prilikom poručio da mu je čast da produži tradiciju kumstva koju je njegovao njegov otac, nekadašnji gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.
 
- Ovo je velika čast za mene i moju porodicu. Ponosan sam što prisustvujem ovako velikom događaju za Crkvenu opštinu Janja i sve vjernike u Semberiji. Moj otac bio je kum u ovom svetom hramu 11 puta i kada me je sveštenik Aleksandar pozvao i pitao da li bih bio kum ove godine, osjetio sam neizmjernu sreću, ali i odgovornost. Svim vjernicima želim da čestitam današnji dan i da se naredne godine, ako Bog da, okupimo u još većem broju - istakao je Mićić.
 
Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije, koji je služio svetu arhijerejsku liturgiju, naglasio je da je Sveti Ilija veliki prorok Staroga zavjeta.
 
- Njegova misija, braćo i sestre, još nije završena. Mi ga očekujemo sa nebesa i zato se on u crkvenim knjigama naziva preteča drugog dolaska Hristovog. Dobro je da smo danas u Janji u ovolikom broju jer tako pokazujemo jedinstvo. Jedinstvo među braćom, među Srbima, jedinstvo za Republiku Srpsku - poručio je episkop Fotije.