TRINAESTI BIJELjINSKI UMJETNIČKI SALON :: Semberija INFO ::

 

TRINAESTI BIJELjINSKI UMJETNIČKI SALON


Galeriji bijeljinskog Centra za kulturu “Semberija” tokom ovog ljeta biće pripremljeni razni zanimljivi sadržaji, a jedan od njih je umjetnički salon. U bijeljinskoj Galeriji obavljaju posljednje pripreme za otvaranje 13. umjetničkog salona koji će biti otvoren 4. avgusta u 20:00 časova.

Ove godine otvaramo 13. bijeljinski umjetnički salon, koji je nastao kao moja ideja. Obavljamo posljednje pripreme. Likovni salon po tradiciji objedinjuje svu umjetnost, od likovne, primijenjene, dizajna, preko vizuelne komunikacije do arhitekture, kaže Milijanko Miholjčić – kustos galerije Centra za kulturu “Semberija”.

Bijeljinski umjetnički salon danas je prestižna manifestacija, a izložene radove posjetioci će moći pogledati do kraja avgusta mjeseca.

Mi za svaki salon štampamo katalog vrhunskog kvaliteta, koji je mogu reći lice grada. Prošle godine smo imali ogromnu potražnju pa smo morali da ga doštampavamo. Do kraja mjeseca će postavka biti izložena i moći će i ljudi koji dolaze sa strane da pogledaju nešto što zaista čini jedan grad – kaže Miholjčić.

Galerija je prošle godine obilježila 35 godina postojanja i rada. Od početka godine održano je šest izložbi, a plan je da se do kraja godine održi još nekoliko.