ZAPOSLENI U GRADSKOJ UPRAVI DARUJU KRV :: Semberija INFO ::

 

ZAPOSLENI U GRADSKOJ UPRAVI DARUJU KRV


Povodom Pantelinskih dana, tradicionalno se organizuje i republička akcija dobrovoljnog davanja krvi, a ovogodišnju akciju su upotpunili i zaposleni u Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem,koji je i inače dobrovoljni davalac krvi, još od srednjoškolskih dana.

-Darivanje krvi je izuzetan čin jer na taj način spašavamo ljudski život. Hvala svima koji daruju ovu dragocjenu tečnost, hvala DDDK Bijeljina što aktivno rade i organizuju akcije i Gradska uprava će ih uvijek podržavat, a zahvalnost i Službi za transfuzijsku mediocinu na odlično i profesionalno organizovan rad. Posebnu zahvalnost izražavam našim gostima koji su povodom slave Grada došli da daruju krv“, rekao je Petrović i pozvao sugrađane da se pridruže akciji i daruju krv. Načelnica Službe za transfuzijsku medicinu, primarijus dr Snežana Gegić se zahvalila svim dobrovoljnim davaocima krvi, a posebnu zahvalnost je uputila svim dobrovoljnim davaocima krvi koji povodom slave Grada, dolaze iz Srbije, Crne Gore i drugih gradova Republike Srpske kako bi darovali krv.


-Zahvaljujući dobrovoljnim davaocima ove dragocjene tečnosti, naša služba godinama unazad ima zalihe krvi svih krvnih grupa i već tradicionalno pomažemo svim gradovima u RS, a naročito Banja Luci gdje je i Klinički centar. Služba za transfuzijsku medicinu odlično je opremljena, kako tehnički tako i kadrovski, a oko 60 odsto komponenata krvi damo drugim gradovima, gdje je to potrebno. Izuzetnu zahvalnost zbog ove činjenice upućujemo svim dobrovoljnim davaocima krvi na ovom plemenitom činu“, rekla je primarijus dr Gegić.

Semberija info