Borenović u Bijeljini: Zaustaviti dalje političke turbulencije :: Semberija INFO ::

 

Borenović u Bijeljini: Zaustaviti dalje političke turbulencije


Predsjednik Partije demokratskog progresa, Branislav Borenović, prisustvovao je danas obilježavanju Svetog Pantelejmona, krsne slave Grada Bijeljina. 

„Gradonačelniku, odbornicima i svim građanima Bijeljine upućujem iskrene čestitke povodom slave Grada. Bijeljina je danas moderan grad, centar regije i jedan od najznačajnijih stubova Republike Srpske, u kojem žive, rade i stvaraju brojni privrednici, čestiti domaćini i vrijedan narod“, istakao je Borenović. 



On dodaje da je Bijeljina jedna od rijetkih sredina u regionu koja je odoljela brojnim ekonomskim, demografskim, a posebno političkim izazovima: 

„Pored veoma složenih odnosa sa aktuelnom republičkom vlašću, neravnopravnog tretmana u raspodjeli javnih budžetskih sredstava, političkog konvertitstva, Bijeljinci su pokazali da se mogu izboriti sa svim aktuelnim problemima i graditi snažnu evropsku lokalnu zajednicu“, rekao je Borenović. 

Govoreći o aktuelnom političkom stanju u BiH, Borenović je istakao da je, nakon nerazumnog i nepotrebnog nametanja Inckovog zakona, potrebno donositi razumne odluke, insistirati na  unitrašnjem dogovoru, kako bi se prevazišlo stanje nakon nametanja te katastrofalne odluke koja ide u prilog samo radikalizaciji odnosa i retrogradnim političkim snagama, što svakako nije put napretka: 

„Jedini način da se prevaziđe štetno Inckovo nametanje zakona je što prije postići unutrašnji dogovor oko ovog pitanja i kompromis sva tri naroda, poštujući ustavom predviđene parlamentarne procedure kako bi se zaustavile dalje političke turbulencije i dalje komplikovanje ionako zamršenih odnosa“, istakao je Borenović.


Informativna služba PDP-a