MLADI SDS OBILjEŽILI MEĐUNARODNI DAN MLADIH :: Semberija INFO ::

 

MLADI SDS OBILjEŽILI MEĐUNARODNI DAN MLADIH


Aktiv mladih SDS Bijeljina obilježio je 12. avgust, Međunarodni dan mladih i tim povodom su sugrađanima dijelili letke sa tekstom o značaju ovog događaja. Takođe su proveli anonimnu anketu, tokom koje su građani Bijeljine imali priliku da iskažu svoje mišljenje kakva su prava mladih u današnje vrijeme. Aktivista mladih SDS Rade Lukić je naglasio da je svrha Međunarodnog dana  mladih da skrene pažnju na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika i studenata.

-Problemi mladih su problemi ne samo njih već i problemi cijelog državnog sistema. Ovo je ujedno dan kad se slave postignuća mladih u svijetu, te se ohrabruje njihovo učešće u društvu – „Na mladima svijet ostaje“, rekao je Lukić. On je istakao da se “Međunarodni dan mladih prvo obazire na uspjehe mladih, a onda i na njihove probleme, i način kako se može unaprijediti položaj mladih u nekoj državi”.

-Za razliku od država EU, naša omladina ima dosta manje prostora da iskaže puni potencijal. Država nije dala dovoljno prostora da bi mladi iskazali sve što žele i mogu da bi unaprijedili sebe. Ne možemo za to naći glavnog krivca, ali mislim da se svi nivoi vlasti nisu dovoljno usredsredili i dali značaj mladima misleći da mladi ne utiču toliko državu, a mladi su ustvari stub jedne države“, zaključio je Lukić.