Sportski dan u Gradskom parku :: Semberija INFO ::

 

Sportski dan u Gradskom parku


U Gradskom parku su danas predstavnici sportskih klubova sa područja Bijeljine građanima predstavili osnovne karakteristike sportova kojima se bave, sa ciljem animiranja djece i mladih za bavljenjem sportom, kao i edukovanja odraslih o značaju treniranja na otvorenom prostoru.


 
- Sportski dan u parku organizovan je u sklopu akcije "April, mjesec čistoće". Nadam se da će ovakve aktivnosti da doprinesu da se što više naših sugrađana bavi sportom. Naš park je idealna prilika za boravak u prirodi i zato apelujem na sve sugrađane da ga čuvamo, jer zaštita životne sredine je od višestruke koristi za naš Grad - istakao je načelnik gradskog Odjeljenja komunalne policije Ratomir Draganić.

U akciji su učestvovali Karate klub "Panteri", Odbojkaški klub "Radnik", Atletski klub "Akademac", Fudbalski klub "Radnik", Karate klub "UNSU" i Tekvondo klub "JOPA".



- Hvala svim sportistima koji su učestvovali u ovoj akciji, jer smo građanima na ovaj način predstavili mogućnosti bavljenja sportom u prirodi. Gradski park zaista plijeni svojom ljepotom, a Gradska uprava tokom akcije "April, mjesec čistoće" nastoji da što više građanima skrene pažnju na značaj čuvanja gradskog zelenila - istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.
On je podsjetio da Gradska uprava kontinuirano ulaže u sport, a da će ove godine biti znatno unapređena sportska infrastruktura na Gradskom stadionu, izgradnjom reflektora i uređenjem terena.
- Hvala predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na donaciji za sportske sale u Semberiji, što će pružiti još više mogućnosti za mlade da se bave sportom - naveo je gradonačelnik Bijeljine.

Izvor: Grad Bijeljina